HEILOO - Op vrijdag 8 september kunnen ouderen uit Heiloo en omgeving bij sportverenigingen HSV, TPC Heiloo, AV Trias en Buurtsportcoach gratis kennismaken met activiteiten binnen De Derde Helft. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds voor mensen die actief in het leven staan en heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. Samenwerkende sportclubs organiseren vanaf 8 september 2023 wekelijks tal van sportieve en niet-sportieve activiteiten voor ouderen uit Heiloo. Zij werken daarin samen met diverse maatschappelijke partners zoals Het Trefpunt en de gemeente Heiloo.


Vrijblijvend ontmoeten

Iedereen is van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten in het clubhuis van Voetbalvereniging HSV. Het clubhuis vormt de basis om mee te doen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers zoals sjoelen, klaverjassen, bordspelen in de kantine, OldStars voetbal, Bowls (jeu de boules), beweegactiviteiten of wandelen in de buitenlucht.

HSV, aan het sportcomplex Het Maalwater 4 te Heiloo, stelt elke vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur de deuren open. Aanmelden kan via emailadres: dederdehelft@hsv.nl. Maar eerst gewoon een keertje binnenlopen mag ook.

Programma kick-off vrijdag 8 september

13.30 uur Ontvangst met een koffie of thee met petit fours

13.55 uur Welkomstwoordje door Antoine Tromp, wethouder sport, gemeente Heiloo

14.00 uur Clinic Walking Football door spelers Foresters en HSV olv oud AZ speler Henk van Rijnsoever

14.30 uur Deelname aan buitenactiviteiten; wandelen/ bewegen, Bowls (soort jeu de boules), tennis of OldStars voetbal. Deelname aan binnenactiviteiten; klaverjassen/keezen, sjoelen, dammen of gezelschapsspelletjes

16.00 uur Afsluiting activiteiten en start van de nazit (3e Helft)

Voor wie is De Derde Helft?

Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft.