ALKMAAR - Op zaterdag 1 februari lanceerde Kolping Boys de FC Vers kantine. Met FC Vers zorgt Kolping boys voor een nieuwe en gezonde kantinebeleving. Als één van de drie sportverenigingen uit Nederland is Kolping Boys gekozen om FC Vers te lanceren. Wethouder Pieter Dijkman overhandigde het zilveren vaantje aan het kantine personeel, waarmee ze laten zien dat het aanbod in de kantine grotendeels gezond is.

De gezonde kantine bij Kolping Boys is een voorbeeld voor veel sportkantine. Ze laten zien dat er gezonde alternatieven zijn naast de ongezonde keus. Ook houden ze rekening met de jeugd door het alcohol- en rookbeleid aan te passen.

FC Vers
FC VERS, de nieuwe en gezonde kantinebeleving, is een programma vanuit de KNVB en Sligro. Het is een doorstart van de gezonde kantine van Lekker Bezig. ‘Lekker Bezig’ geeft heldere tips en recepten, voor zowel de club als voor de sporters. De kantinebeheerders krijgen hierbij inspiratie, praktische hulp en goede voorbeelden. En natuurlijk zorgen we ervoor dat het óók qua bedrijfsvoering een gezonde keuze betreft. In samenwerking met Team:Fit en JOGG Alkmaar wordt er hulp geleverd voor de gezonde aanpak. Ook is er aandacht voor uitstraling en gastvrijheid van de kantine als thuishonk van de club.

Activiteiten
Tijdens de feestelijke opening kon er aan verschillende sportieve en gezonde activiteiten worden meegedaan opgezet door de partners. Zo waren er activiteiten als: smoothie fietsen, boodschappenwagen schieten met de Albert Heijn, happen en tappen bij de Sligro bar en alcohol vrij bier proeven van Heineken. Team:Fit en JOGG Alkmaar verzorgde informatie stands over gezonde keuzes.