ARNHEM - Op 25 en 26 mei organiseerde schermvereniging Scaramouche het NK equipe 2024 in het prachtige sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Het NK Equipe was zeer goed bezet met 54 deelnemende teams op de wapens sabel, degen en floret. HollandSchermen sloot het toernooi af met een prachtig resultaat: na acht jaar brengt het damesteam van deze vereniging de NK beker mee naar Alkmaar. Na jaren genoegen te moeten nemen met de zilveren tweede plaats, won het damesteam HollandSchermen in de floret finale met ruime voorsprong van de grote concurrent Schermcentrum Amsterdam door het goud te pakken.


Het eerste HollandSchermen damesteam bestaat uit junior Ava Emanuel, cadet Lotte Dammroff, senior Zhou van Vliet en cadet Talitha Sluman. Zij wonnen alle ontmoetingen tegen de verenigingen Robbschermen Den Bosch, Scaramouche uit Arnhem en het tweede team van HollandSchermen. In de finale kwamen ze uit tegen hun gedoodverfde concurrent Schermcentrum Amsterdam.

Ava Emanuel: Op de eerste NK dag hebben we als opwarming meegedaan in de degencompetitie. Zo konden we op de tweede dag met een goed gevoel en met vertrouwen de wedstrijd op floret ingaan.
Talitha Sluman: Vooraf bespraken we hoe we de finale tactisch gingen aanpakken en dat heeft goed uitgepakt. We creëerden al snel een voorsprong die we tot het eind konden vasthouden.
Lotte Dammroff: We zijn trots dat we na 8 jaar het tweede damesteam van HollandSchermen zijn dat de landstitel pakt. En dankbaar voor alle tijd en energie die coach Jeroen Divendal en Siroos Feizaskari in ons team stak.

Het NK equipe toernooi is terug te kijken op het YouTube-kanaal "Schermen in Beeld":

https://www.youtube.com/watch?v=SRfiVt8SYmQ&t=21740s