ALKMAAR – Afgelopen zaterdag speelden zowel de heren als de dames een thuiswedstrijd. In de Hoornse Vaart was het eerst de beurt aan de dames die wisten te winnen. De heren leden een nederlaag.

Alkmaar Guardians heren – The Challengers 65-85
Dit weekend moesten de heren van Alkmaar Guardians het opnemen tegen de Challengers. Een team dat er om bekend staat dat ze gevaarlijk zijn op lange afstand en dat lieten ze ook vanaf de eerste minuut zien. De uitdagers sloegen meteen een flinke voorsprong. Het lukte de thuisploeg een paar keer gelukt om dichtbij te komen, vooral het tweede kwart was erg sterk. Verdedigend vonden ze hun ritme en met name Jamil de Heer en Roy Huberts hadden aanvallend een sterke aanwezigheid.

Uiteindelijk bleken de Challengers te sterk. Door een hoge (en misschien dubieuze) foutenlast en een blessure is het de Guardians niet gelukt om eroverheen te komen. De Challengers wisten consequent hun doel te vinden vanaf de driepunt lijn en bouwde hun voorsprong uit naar de eindstand van 65-85.

‘Uit iedere nederlaag is een les te leren. Zolang wij het hoofd koel weten te houden kunnen we het iedereen in de poule moeilijk maken’, zei John Campbell na afloop. ‘The Challengers hebben dan ook hard voor hun overwinning moeten werken en tot aan het laatste kwart had het ook de andere kant op kunnen vallen.’

Alkmaar Guardians dames – BV Amsterdam (2) 62-38
Tegen BV Amsterdam trad Alkmaar Guardians vanwege blessureleed aan met een ietwat gehavende ploeg. Sabine de Breij voegde zich bij de ploeg waardoor er met zeven speelsters werd begonnen. De eerste vijf minuten gingen gelijk op en BV Amsterdam wist tot 9-6 bij te blijven. In de eerste time out werden de Alkmaarse dames er op gewezen om verdedigend meer druk op de aanvallers te geven. De bezoekers kregen het hierdoor steeds moeilijker om de basket te vinden, terwijl Alkmaar langzaam de score kon uitbreiden.

Aan het eind van het tweede kwart werd Alkmaar wat slordiger in de verdediging en Amsterdam maakte hier dankbaar gebruik van door in de laatste twee minuten voor de rust de score van 29-9 nog op te voeren naar 33-18. Aan het begin van het derde kwart had Alkmaar het nog lastig om weer de basket te vinden, maar na twee nuttige scores van Sabine de Breij kwam de thuisploeg weer in de juiste flow. Langzaam maar zeker breidde de voorsprong zich uit, want Amsterdam had geen antwoord op de strakke verdediging van Alkmaar dat goede aanvallen afwisselde met hier en daar wat gehaast spel. Toch bleef het voor de neutrale toeschouwers een leuke wedstrijd om naar te kijken. Godecke: ‘Ook de winst van deze wedstrijd is als team binnengehaald. Hoewel we maar met zeven speelsters waren konden we op tempo blijven spelen en hierdoor maakten we het BV Amsterdam erg moeilijk.’