BERGEN – Afgelopen zomer besloot Handbalvereniging Berdos om het eerste damesteam enkele klassen naar beneden te laten plaatsen. De ploeg raakte meerdere sterkhouders kwijt waardoor deze beslissing de beste keuze was. In het eerste seizoen na die beslissing is de ploeg kampioen geworden van de eerste klasse.

Afgelopen zondag kon HV Berdos de titel in de wacht slepen. Tegen het derde team van het Heerhugowaardse HV Tornado gebeurde dat ook. In eigen huis deed de ploeg dit met een ruime overwinning, 23-8. ,,Twee weken geleden was Tornado ook al de tegenstander, dus we wisten wat ons te doen stond. Met de twee vaste invalsters Josefien Wokke en Jolijn Bosma en daardoor een goed gevulde bank startte we de wedstrijd” vertelde Loes Kenter.

Vanaf het begin was duidelijk dat het geen spannende wedstrijd zou worden. Berdos nam snel een voorsprong en Tornado had vandaag moeite met scoren. De ploeg uit Bergen had totaal geen last van kampioenstress en scoorde rustig door. Door een goed keepende Maureen Kornmann konden de Heerhugowaarders niet bijblijven. Berdos ging halverwege al met 11-2 aan de leiding.

,,In de rust zei onze coach Mathijs Wokke dat we wat zuiniger om moesten gaan met de bal en nog leuke aanvallen konden laten zien voor het publiek” zei Kenter na afloop. ,,Dit werd in de tweede helft uitgevoerd. Er werd gescoord van alle posities en ook de B meiden pakten hun goaltjes mee” vervolgde de speelster. Maureen Kornmann bleef goed keepen en wist Tornado onder de tien te houden. ,,De eindstand was 23-8 en het kampioenschap kon gevierd worden” besloot Kenter.