BEVERWIJK/AMSTELVEEN – De heren van AMHC hadden op een beter begin van de tweede seizoenshelft gehoopt. Op bezoek bij Overbos ging de ploeg onderuit. De dames wisten bij concurrent Myra een zege te boeken.

Overbos – AMHC heren 8-3
‘Weinig tot niets ging vanzelf vandaag. Wij werden op alle fronten afgetroefd door Overbos en zij waren daarmee wel de terechte winnaar van vandaag’, zei Pieter Saal na afloop. Via Pim Schiphorst en Rogier van Koningsbrugge kwam AMHC voor rust tot twee keer toe terug van een achterstand, maar uiteindelijk ging Overbos halverwege met 4-2 aan de leiding.

Na de pauze liep de gastheer uit naar een ruime 7-2 voorsprong, waarna AMHC via Rogier van Koningsbrugge nog iets terug kon doen. Het slotakkoord was voor de thuisploeg dat de eindstand op 8-3 bepaalde. Saal: ‘Dit was een zondag om snel te vergeten, maar wel van te leren. Gelukkig hebben wij de bekerwedstrijd binnenkort om ons te revancheren.’ Op 22 maart neemt AMHC het in de Silver Cup op tegen Overbos.

Myra – AMHC dames 1-2
Bij Myra won de damesploeg van AMHCmet 1-2. ‘Het is vooral lekker tegen een concurrent’, stelde Daniel de Vos. ‘We begonnen behoorlijk onder druk maar het stond vandaag verdedigend zeer goed. We hadden een duidelijk plan om half court te gaan staan en vanuit daar te counteren. Met onze snelheid voorin kunnen we dan erg gevaarlijk zijn.’

Myra kreeg enkele kleine kansen, waarna Michelle de Vos na een mooie snelle voortgang op aangeven van Babette Res doel trof. ‘In de fase erna waren we nog een aantal keer gevaarlijk, maar misten we de afronding en scoorde Myra de 1-1.’ In een redelijk gelijkopgaande tweede helft verdedigde AMHC goed en uit één van de corners kwam het op voorsprong. Hij werd niet goed uitgespeeld, maar door een improvisatie variant via Jet Rijsewijk scoorde Babette Res de 1-2. ‘Het werd nog spannend door wat incidenten en een onnodige gele kaart, maar ook toen werd er weer goed verdedigd.’