HILVERSUM/DRIEHUIS – De heren van AMHC hielden een punt over aan het treffen met Spanderbosch. De dames wonnen in Driehuis met ruime cijfers.

Spanderbosch – AMHC heren 2-2
Blij was AMHC niet met het gelijkspel. ‘Het is een vrij teleurstellende uitslag. We hebben veel te weinig gedaan met de kansen die wij kregen’, zei Pieter Saal. ‘In balbezit was het te onrustig en er werden iets teveel moeilijke keuzes gezocht in plaats van hoog tempo te spelen en de bal het werk te laten doen.’

In de laatste minuut moest AMHC nog vrezen voor een nederlaag, maar doelman Piet Hein Bakker wist de strafbal van Spanderbosch te keren. Namens AMHC kwam Tobias Moerenhout vier minuten voor rust tot scoren. Na de pauze nam Rogier van Koningsbruggen het tweede Alkmaarse doelpunt voor zijn rekening.

Strawberries – AMHC dames 0-5
De gehavende damesploeg van AMHC moest door het ontbreken van een aantal speelsters improviseren. ‘Maar de invalsters speelden alsof ze al maanden meededen’, was coach Daniel de Vos tevreden. ‘Birte Westerling (A1), Maartje Schenk (A1) en Maaike Hummels (tweede) deden het voortreffelijk.’

Voor rust was AMHC duidelijk de betere en via twee doelpunten van Michelle de Vos kwamen de Alkmaarders op een 0-2 voorsprong. Nog voor rust had Shi Dan Nieberg de stand op 0-3 gebracht. ‘In de tweede helft werd Strawberries wat fysieker dus wat lastiger’, vervolgde De Vos. Toch liepen de hockeysters via Jet van Rijsewijk en weer Michelle de Vos uit naar een eclatante 0-5 zege.