UTRECHT/HEEMSTEDE – AMHC kan terugkijken op een weekend met wisselend succes. De dames wisten met de volle buit terug te keren in Utrecht. De heren moesten de punten echter in Heemstede laten.

USHC – AMHC dames 2-3
Gemakkelijk was de zege die de dames van AMHC boekte niet. ‘We kwamen al snel op een 1-0 achterstand op een veld dat in mijn ogen echt verschrikkelijk was en ervoor zorgde dat we steeds uitgleden’, zag Daniel de Vos. ‘Ook hielp niet echt mee dat we paar keer een zeer discutabele beslissing tegen kregen.’

Toch wist AMHC via Babette Res op 1-1 te komen. Nog voor rust had USHC de voorsprong echter weer gepakt, maar i n de tweede helft kwamen de gasten op 2-2 via Michelle de Vos en scoorde het via Shi Dan Nieberg de 2-3. ‘De laatste minuten waren chaos maar onze keeper Miranda van den Born maakte paar goede reddingen. Ik vond ons beter maar we hadden moeite met het veld, de scheidsrechter en de chaos. Maar het team heeft geknokt vandaag.’

Alliance – AMHC heren 3-2
In Heemstede speelde de heren van AMHC een sterke eerste helft. ‘Die was hartstikke goed. We speelden met durf en de wil om duels te winnen. Na rust was dat echter niet het geval’, zag Pieter Saal.

Via Rogier van Koningsbruggen (strafcorner) en Giel Jansen (strafbal) kwam AMHC voor rust tweemaal op voorsprong. Tussendoor wist Alliance te scoren. Na de pauze boog de gastheer de score echter om. ‘We maakten zelf de corners en kansen niet af. Afspraken die we maakten werden niet nagekomen. Dan moeten we dat nog beter afspreken met elkaar’, stelde Saal.