AMSTERDAM/ALKMAAR De heren van Alkmaar Guardians gingen in Amsterdam onderuit. De dames van de basketbalvereniging wisten in eigen huis te zegevieren.

US (2) – Alkmaar Guardians 81-63
‘Het was een zware pot vandaag met zeven man’, zei Adam Lenaarts. ‘Een lichtpuntje was Roy Hubers met 22 punten onder de borden. Van buiten viel het schot echt niet.’

Tegen US had Alkmaar Guardians verdedigend veel moeite met de gladde vloer. Halverwege keek de Alkmaarse ploeg tegen een achterstand van twintig punten aan. ‘Dat is best veel. We begonnen goed aan de derde helft door te wisselen van zone naar man en terug naar zone, maar op een gegeven moment begon US veel driepunters te schieten’, vervolgde de coach. ‘Bij ons bleef dat uit.’ Het resulteerde in een 81-63 overwinning voor de Amsterdammers.

Alkmaar Guardians dames – Blue Stars 59-42
De dames van Alkmaar Guardians speelden in eigen huis tegen Blue Stars. De ploeg uit Diemen staat bekend om hun harde defense en druk op de spelverdelers van Alkmaar. Dit keer startte het echter in een zone defense en gaf hiermee Alkmaar alle ruimte om van afstand raak te schieten. Door de bal snel rond te passen werd steeds de vrije speelster gevonden. Vooral Wendy Schnorbusch schoot met scherp. Verdedigend moest er door de thuisploeg hard gewerkt worden, iets wat goed lukte.

Bij de ruststand 34-19 leek het erop dat de wedstrijd was gespeeld, maar Blue Stars bleef aandringen. Door de omzetting van hun verdediging kreeg Alkmaar het lastiger in de aanval. De Alkmaarse dames werden veel meer onder druk gezet, werden slordig en leden teveel balverlies. Ze gingen mee met het gehaaste spel van Blue Stars. De verdediging van Alkmaar bleef echter wel goed georganiseerd, zodat de tegenstanders de achterstand niet konden verkleinen. Doordat er aan beide kanten veel fouten werden gemaakt werd het zeer chaotisch in de laatste paar minuten en was Alkmaar blij met het eindsignaal: 59-42.