AMSTERDAM – Het seizoen zit er op voor de damesploeg van Alkmaar Guardians. De basketbalsters sloten het seizoen in stijl af door met 44-80 te winnen bij het derde team van U.S.

In de vorige drie wedstrijden was U.S. al een maatje te klein voor de Alkmaarse dames en ook nu was het verschil met de rust al bijna veertig punten in het voordeel van Alkmaar Guardians. “Hoewel wij al kampioen waren wilden we het seizoen toch met een overwinning afsluiten en werd er dus vanaf de eerste minuut geconcentreerd gespeeld.” zei coach Jeanne Godecke na afloop.

De verdediging stond goed maar aanvallend gingen de Alkmaarse dames in het eerste kwart te veel mee met het trage spel van de de Amsterdamse opponent. Hierdoor werd er onnodig balverlies geleden. Na wat wisseling van speelsters kwam het tempo er pas goed in en had U.S. niets meer in te brengen. “Na het eerste kwart was de stand nog 10-25. In het tweede kwart werden de aanvallen goed uitgespeeld en stond de verdediging zo goed, dat zij nauwelijks nog bij de basket kwam.” aldus Godecke. Halverwege ging de kampioen met 17-56 aan de leiding.

In de hoop de honderd punten te halen werd er in het derde kwart te slordig gespeeld en stokte de score enigszins. “Ook verdedigend was de concentratie gezakt, zodat U.S. de score iets dragelijker kon maken. In de laatste paar minuten werd toch nog even aangezet om een seizoens high-score neer te zetten, wat uiteindelijk resulteerde in de eindstand: 44-80.” zei de coach.

Godecke: “We hebben een geweldig seizoen gedraaid, waarbij iedereen z’n steentje heeft bijgedragen aan het behalen van het kampioenschap. Ik ben dan ook meer dan trots op dit team.”