AMSTERDAM/HAARLEM – De dames van Alkmaar Guardians blijven meedoen om het kampioenschap. De ploeg van coach Jeanne Godecke keerde met drie punten terug uit Amsterdam. Ook de heren pakten de volle buit.

BC Apollo (2) – Alkmaar Guardians dames 35-44
In tegenstelling tot de thuiswedstrijd moesten de dames van Alkmaar Guardians in Amsterdam alle zeilen bijzetten om de wedstrijd winnend af te sluiten. BC Apollo toonde zich een stugge ploeg en Alkmaar had moeite om de gecreëerde kansen te benutten. De hele wedstrijd bleven beide ploegen dichtbij elkaar en tot vijf minuten voor tijd bleef het spannend.

De Alkmaarse dames bleven echter geloven in de overwinning en zetten nog even aan, waardoor het verschil opeens tien punten werd. De resterende tijd werd goed benut door lange aanvallen te spelen en hierdoor kreeg Apollo geen kans meer om dichterbij te komen. De overwinning ging weer mee naar Alkmaar waardoor de dames nog in de race blijven voor het kampioenschap: 35-44. Volgende week ontvangt de ploeg in eigen huis koploper BV Hoofddorp.

Onze Gezellen (2) – Alkmaar Guardians heren 60-83
‘Dit was een top wedstrijd tegen een directe tegenstander in de strijd om plek 4. We hebben meteen laten zien wie baas is’, stelde coach Adam Lenaarts. Op bezoek bij het tweede team van Onze Gezellen ging Alkmaar Guardians na het eerste kwart al met 10-28 aan de leiding waardoor het de wedstrijd eigenlijk al had weggezet.

‘Onze zone werkt erg goed op een klein veld. Vanaf het derde kwart probeerden ze ons nog met een press onder druk te zetten. Dat vergde wat aanpassingen, maar we kwamen niet in gevaar’, vervolgde de coach. Roy Huberts domineerde onder het bord waardoor de Alkmaarders veel druk op de kop konden geven. ‘Ik ben zeer tevreden.’