ALKMAAR - Alkmaar Sport start op zaterdag 24 juni met een cursus Zeemeermin zwemmen in zwembad Hoornse Vaart. De cursus bestaat uit 4 lessen en vindt plaats in het 50-meterbad. De lessen zijn toegankelijk voor kinderen tot 11 jaar. Aanmelden kan via de receptie van het zwembad.

Vanaf 24 juni breidt Alkmaar Sport haar gevarieerde aanbod aan zwemlessen uit met een cursus Zeemeermin zwemmen. In aansluiting op de laatste trend springt zij met dit nieuwe aanbod in op de vraag naar deze lessen. Tijdens de cursus leer je hoe je je als zeemeermin of zeemeerman behendig door het water beweegt. In de lesoh komt onder andere aan bod hoe een staart aangetrokken wordt, hoe een zeemeermin mooie slagen maakt of hoe bijvoorbeeld de zeemeermin wokkel uitgevoerd wordt. Indien de lessen met goed resultaat worden afgerond, wordt de cursus afgesloten met een diploma.

Praktische informatie

De cursus Zeemeermin zwemmen bestaat uit 4 lessen van 45 minuten van zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 15 juli. De eerste groep start om 13.15 uur. Indien blijkt dat er voldoende animo is start Alkmaar Sport om 10.30 uur een tweede groep. De cursus wordt gegeven in het ondiepe én diepe gedeelte van het 50-meterbad van zwembad Hoornse Vaart.

De lessen zijn toegankelijk voor kinderen met een A- & B diploma. Ook kinderen van 10 jaar en ouder en alleen een A-diploma bezitten zijn welkom. In verband met de maat van de beschikbare staarten is de maximum leeftijd voor deelnemers aan deze cursus 11 jaar.

Kosten voor de cursus bedragen € 40,00. Deelnemers in bezit van een SportPas ontvangen € 5,00 korting en betalen € 35,00 euro. Alle materialen voor het Zeemeermin zwemmen zijn in de Hoornse Vaart aanwezig. Gebruik van deze materialen tijdens de les is bij de prijs inbegrepen. Inschrijven kan bij de receptie van de Hoornse Vaart of via zweminfo@alkmaarsport.nl.