ALKMAAR - Is het VV Scherpenzeel dat een einde maakt aan de langdurige ongeslagen status van Alkmaarsche Boys? Of weten de Alkmaarders opnieuw te stunten in het beker? Dat zijn de vragen die komende donderdag 23 maart beantwoord zullen worden op Sportpark Overdie in Alkmaar.


Het is inmiddels sinds 16 oktober geleden dat Alkmaarsche Boys, uitkomend in de 4e klasse, voor het laatst een wedstrijd verloor. St. George was die dag met 0-2 te sterk voor de ploeg van Arjan Huisman. Nadien werd er in competitieverband negen keer gewonnen en drie keer gelijk gespeeld en ook in het bekertoernooi bleven de rood-witgeblokten tot nu toe ongeslagen.

Na de poulefase waarin Alkmaarsche Boys maar liefst 29 doelpunten in drie wedstrijden wist te scoren werd in de 1e ronde Always Forward na het nemen van strafschoppen verslagen. In de tweede ronde volgde een ruime thuisoverwinning op SV Parkstad (6-2) en zorgde men in de 1/16e finales voor in stunt door in Loosdrecht met 1-2 van Victoria te winnen. In de achtste finales wacht komende donderdag nu VV Scherpenzeel, en dat is duidelijk een tegenstander van een ander kaliber.

De Gelderse ploeg degradeerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de 1e klasse, maar daarin gaat het voortvarend. Scherpenzeel verloor een kleine maand geleden alleen de thuiswedstrijd tegen LRC, maar de voorsprong op de nummer twee in de competitie is vooralsnog ruim te noemen. Ook in de bekercompetitie gaat het tot nu toe prima met de ploeg van trainer Koen Janssen, die ondermeer kan beschikken over voormalig prof Soufiane Laghmouchi en een aantal spelers die op divisie-niveau hebben gespeeld. Men bleef zonder puntenverlies in de poulefase, klopte Roda '46 na het nemen van strafschoppen, was te sterk voor SV Robin Hood (4-0) en rekende in de vorige ronde af met HSV Zuidvogels (4-3).

Uiteraard lijken de gasten de favoriet voor het bereiken van de kwartfinale, maar de Huisman-equipe zal er alles aan doen om voor een volgende daverende bekerstunt te kunnen zorgen.

De wedstrijd Alkmaarsche Boys-VV Scherpenzeel begint komende donderdagavond om 20.00 uur op Sportpark Overdie en staat onder leiding van scheidsrechter Jongejan. De wedstrijdbal wordt gesponsord door DP Sportfotografie.

De toegang is gratis en de kantine bijtijds open.