ALKMAAR - Stichting Sport-Z start dinsdag 13 oktober met culturele en sportieve activiteiten op het Cruyff Court in de Daalmeer. Deze dag verzorgt freestyle voetballer Nasser el Jackson om 16.00 uur een demonstratie op het Cruyff Court aan de Johanna Naberstraat. Iedereen van 8 tot 16 jaar mag komen kijken en kan vervolgens meedoen aan diverse clinics, waaronder dans, skateboarden, straatvoetbal, bootcamp en foto’s bewerken op de mobiel. De populairste activiteiten zullen ook na de herfstvakantie gedurende vier weken gratis aangeboden worden op het Cruyff Court. Elke dinsdag (8-12 jr) en donderdag (12-16 jr) kunnen de kinderen en jongeren hier van 15.30-16.30 uur dan gratis aan meedoen.

Dankzij een unieke samenwerking van het Jeugdfonds Sport & Cultuur met de Johan Cruyff Foundation worden er nu ook culturele en creatieve activiteiten op de Cruyff Courts georganiseerd. Het project Cultuur@CruyffCourts legt de verbinding tussen sport en cultuur, zodat nóg meer kinderen zich kunnen uitleven op de Cruyff Courts. Dit wordt mogelijk gemaakt door de financiers De VriendenLoterij en het Fonds voor Cultuurparticipatie. In de gemeente Alkmaar maken diverse jongeren aanspraak op het Jeugdfonds Sport & Cultuur, in combinatie met het aanwezige Cruyff Court in de Daalmeer was de verbinding dan ook snel gelegd.

“Iedereen van 8 tot 16 jaar die interesse heeft om mee te doen aan de activiteiten die na de Herfstvakantie op het Cruyff Court van start gaan, vragen we 13 oktober naar de opening te komen. Ter plaatse kan je leuke clinics volgen en als je enthousiast bent kan je dat meteen laten weten. De populairste clinics gaan we nog vier weken op het Cruyff Court organiseren,” aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Sport-Z.

Ben je 13 oktober verhinderd, maar wil je wel laten blijken dat je interesse hebt om mee te doen? Laat op www.sport-z.org/cultuurcruyffcourt je stem achter zodat de organisatoren weten welke workshop écht niet mag ontbreken.