ALKMAAR - Bij het debuut van trainer Robin de Haan voor eigen publiek kon hij constateren dat er nog een hoop werk ligt bij de vierdeklasser. Hij zag zijn ploeg prima starten en in de eerste helft was het wachten op een doelpunt. Na rust bleek echter dat Zeevogels meer als team speelde en op weg geholpen door een snelle treffer gingen zij er met de 1-3 zege vandoor.

Met name in de eerste twintig minuten werden de Egmonders bijkans van de mat gespeeld door de Alkmaarders, die ook mogelijkheden kregen maar vooralsnog de scherpte ontbeerden. Terwijl de 1-0 in de lucht hing, ging de thuisploeg op onverklaarbare wijze toch een stuk slordiger spelen. De ploeg herbergt veel individuele kwaliteiten, maar ook spelers die té balverliefd zijn en teveel met de bal lopen wat onnodig balverlies oplevert. Zeevogels ging hier naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter mee om en sloeg in de tweede helft toe.

Kort na de rust was het namelijk Valentijn Entius die vanuit het niets uithaalde en de 0-1 achter keeper Bellekom schoot. Gesterkt door die voorsprong namen de gasten het initiatief over en liet men zien dat men als collectief in ieder geval een stuk sterker is dan Alkmaarsche Boys. Zelfs een snelle tegentreffer van Amin Charik, na goed voorbereidend werk van Emre Keskin, ging Zeevogels goed mee om want acht minuten later was het Rens Eijlander die de gasten op een hernieuwde voorsprong schoot. De ploeg van Dennis Kanne kwam hierna nauwelijks nog in de problemen en het was Jeffrey Kruijff die de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Hoewel voetballend dus niet beter, maar als team wel klimt Zeevogels hiermee naar de vierde plaats. En voor degradant Alkmaarsche Boys dat inmiddels achtste staat is er dus nog een hoop werk te verrichten.

Alkmaarsche Boys - Zeevogels 1-3 (0-0)
49. Entius 0-1
54. Charik 1-1
62. Eijlander 1-2
88. Kruijff 1-3

Foto's: DP Sportfotografie