ALKMAAR – Na twee seizoenen afwezigheid is Alcmaria Victrix terug in de derde klasse. Onder leiding van coach Tump staat het voor de uitdaging om zich dit seizoen te handhaven op dit niveau.

Vier seizoenen geleden maakte Erwin Tump de overstap van DEM A1 naar het eerste zaterdagteam van Alcmaria Victrix. Ondanks de degradatie in zijn eerste seizoen staat de oefenmeester inmiddels voor het vierde seizoen op rij aan het roer bij de Alkmaarders. Vorig seizoen lukte het de ploeg om kampioen te worden in de vierde klasse en terug te keren naar de derde klasse.

“Binnen de derde klasse zijn de niveauverschillen kleiner, en betekent het dat ook bij ons iedere wedstrijd spannend is, wat het veel leuker maakt” vertelt de coach. “Wel zijn we bewust dat we als promovendus een jaar tegemoet gaan waarin we opnieuw moeten kijken waar we staan” blikt Tump vooruit.

Wisselende start
Kijkend naar de start van dit seizoen, is Tump duidelijk. “Vrij wisselend, we wisten dat de eerste wedstrijd lastig zou worden, we misten een aantal spelers vanwege blessures en vakanties. Door nog enkele tegenslagen begonnen we niet goed aan de wedstrijd en was het snel gespeeld. De tweede wedstrijd was knotsgek waarin we gelukkig aan het langste eind trokken. Afgelopen zaterdag waren de eerste contouren goed te zien van onze nieuwe manier van spelen, we hebben verdedigend goed gespeeld en nauwelijks kansen weggegeven”.

De coach vervolgt, “we scoorden terecht het eerste doelpunt en hadden kans op nog een goal. Door twee vrije trappen hebben we alsnog verloren. We waren niet goed genoeg in staat om aanvallend het verschil te maken waar komende tijd nog op getraind gaat worden. Echter als we zo goed in de organisatie blijven staan zullen we moeilijk worden verslagen” oordeelt de coach.

Komende zaterdag speelt de ploeg in eigen huis tegen DEM. “deze ploeg kenmerkt zich, naar aanleiding van een oefenwedstrijd van vorig jaar, door felle duels en hard spel. Ze zijn fysiek erg sterk en hebben daadkracht voorin” beschrijft Tump de aanstaande tegenstander.

Pittige wedstrijd
Coach Tump weet wat er staat te gebeuren tegen zijn oude club, “we zullen aan de bal zoveel mogelijk uit de duels moeten blijven en verdedigend ons mannetje moeten staan. Hierom verwacht ik ook een pittige wedstrijd waarin de vorm van de dag beslissend zal zijn. Het wordt voor mij persoonlijk wel leuk om tegen een club te spelen waarin ik in de jeugd trainer ben geweest en tegen spelers te spelen die ik zelf nog getraind heb”.

In eerste instantie zal Alcmaria Victrix zich moeten richten op handhaving, al kijkt coach Tump ook verder. “Wanneer we binnen onze speelwijze nog aanvallend stappen maken dan ben ik er van overtuigd dat we minimaal in de middenmoot kunnen eindigen.

Zoals vele coaches heeft ook Tump ambities. “Persoonlijk zou ik in de toekomst graag hoofdtrainer willen worden van een echte zaterdagclub, waarbij ik mede een rol kan spelen in het doorstromen van de jeugd naar het eerste elftal, daarnaast vind ik het leukst om te werken aan een kenmerkende speelwijze bij een team” besluit de coach.