ALKMAAR – Yalmard Kusten, gedrags- en lifestyle coach van onder meer sterren als Jeroen van der Boom, Buddy Vedder, Jelle de Jong en Pip Pellens, start 14 januari als coach van Stichting Sport-Z de cursus MOVERZ voor jongeren die graag een positieve bijdrage willen leveren aan hun omgeving. Het doel van de cursus is om jongeren maatschappelijk te betrekken bij hun stad, wijk of (sport)club.

In 7 bijeenkomsten ontdekken de jongeren met behulp van de coach hun sportieve en organisatorische talenten om andere jongeren in de stad te motiveren, inspireren en te betrekken bij sportieve activiteiten. Zo kunnen zij, na de cursus – als bijbaantje – op eigen kracht hun stad, wijk of (sport)club in beweging brengen.

Jongeren in hun kracht zetten
'Voor mij is de cursus geslaagd als de jongeren weten wat zij kunnen. Iedereen kan meedoen, dus komen er aanmeldingen op verschillende niveaus binnen. Door samen met de jongeren op zoek te gaan naar hun talenten, kunnen wij hen in hun kracht zetten. Uit eigen ervaring, weet ik dat dit zorgt voor een commitment van twee kanten. Zij weten wat zij kunnen en wij weten waar wij hen voor in kunnen zetten,' aldus Yalmard Kusten, coach van de MOVERZ. 'Of ik nu werk met bekende Nederlanders of met jongeren, ik sta liever op de achtergrond. Ik bied de handvaten, maar het zijn de jongeren die uiteindelijk het werk doen.'

Door middel van theorie- en praktijkdelen leren de jongeren over onderwerpen als het geven van een training, het maken van een draaiboek, het promoten van een event en het maken van een begroting. In de stageweek passen zij, onder begeleiding, hun kennis toe, waarna zij in de eventweek op eigen kracht hun event realiseren met de kennis die zij hebben opgedaan.

Na het succesvol afronden van de cursus, ontvangen de deelnemers hun MOVERZ-certificaat. Met dit certificaat kunnen zij worden ingezet bij sportieve activiteiten in Alkmaar e.o. om de sport in de gemeente nóg meer te stimuleren.

Meedoen of meer informatie
De cursus start 14 januari om 19:00 uur in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. De cursus ‘MOVERZ’ wordt gratis aangeboden door de Gemeente Alkmaar. Jongeren kunnen zich aanmelden via www.moverzalkmaar.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pascale de Hoogh (Projectcoördinator MOVERZ) via p.dehoogh@sport-z.org of 06 11 14 97 28.