DEN HELDER - De bloemen van DEX© rozen stonden al vroeg klaar in het clubgebouw van de HRTC DOK in Den Helder. Rond de klok van elf vertrokken op tweede paasdag ruim 35 renners voor hun koers van ruim 1 uur over het opdrogende, maar zeer verraderlijke parcours van de Helderse gastvereniging.


Het weer was wonderwel goed en in tegenstelling tot de verwachtingen werd er een nagenoeg droge koers gereden. Wel zetten enkele valpartijen in het beging een paar kanshebbers direct op achterstand.

Alcmariaan Erwin de Vos en Clemens Ulrich waren daar ondermeer bij betrokken. De nieuwkomer Merhawi uit Eritrea en sinds kort lid van de Alkmaarse formatie was één van de uitvallers. Hij kwam er vanaf met enkele toch pittige schaafwonden, maar kon ook terug kijken op een goed leermoment. Aan inzet ontbreekt hem dan ook niet.

Bas Rijs, al jaar en dag één van de vaste krachten van de ECW© formatie liet er geen gras over groeien en reed uiteindelijk toch uit een select groepje weg, met daarin Leroy Weijers en de elite renner Sjors de Waard. Rick Jongenburger en ook Arne Reenders, uitkomend voor de Peddelaars en in eerste instantie ook master Koen de Waard zien we terug in deze groep. Uiteindelijk weet alleen Leroy de oversteek te maken naar een toch steeds kleiner wordende Rijs.

Het peloton reed over ruime afstand van deze kopgroep, met daarin de weer sterk voor de dag komende eerste jaars nieuweling Sven Collewijn van de Alcmaria ploeg.

Even was het onduidelijk wie wanneer moest finishen, maar dat is navenant aan het laten meerijden van ondermeer jeugd bij de “grote” mannen en het in koers houden van gedubbelde renners. Gelukkig voorziet dergelijke wedstrijden in deze mogelijkheid.

Overall winnaar werd Leroy Weijers in een sprint a deux met Rijs, terwijl bij de sportklasse Rick Jongenburger de bloemen mocht meenemen, evenals Bas Rijs, naast 2e overall, ook winnaar bij de Masters. Bij de dames pakte de weer sterk rijdende Thirza Wisse de 1e plek voor Judith van Duin uit Hoogwoud.

Voor de Alkmaarse vereniging was dit het laatste clubkampioenschap in de huidige setting. Volgend jaar zal het onder een andere naam samen met de WV Noord-Holland dit evenement organiseren.