ALKMAAR - Chantal Thomas en Anouk Brouwer zijn buurtsportcoach. Als buurtsportcoach creëren en ondersteunen ze het sport- en beweegaanbod in Alkmaarse wijken. Zij zijn hét aanspreekpunt voor vragen over sporten en bewegen in de wijk voor sportaanbieders, instanties en bewoners.

Chantal Thomas – Buurtsportcoach Ouddorp en De Mare
Sinds 1 oktober is Chantal Thomas actief als buurtsportcoach in de wijken Oudorp en De Mare. Chantal is momenteel buurtsportcoach van de gemeente Uitgeest en vindt het ontzettend leuk om nu ook deze coördinerende rol in Alkmaar op zich te nemen. Chantal is vaak aanwezig in en rond deze wijken om te zien wat er speelt en om actief op zoek te gaan naar vragen en mogelijkheden.

“Ik ben dagelijks bezig om verbindingen te leggen tussen de inwoners van de wijk en sportaanbieders om er zo voor te zorgen dat er een passend sport- en beweegaanbod aanwezig is voor alle doelgroepen. Ik adviseer o.a. sportaanbieders en instanties om ze net even dat duwtje in de rug te geven wat ze nodig hebben. Voor vragen, ideeën en advies kan iedereen bij mij terecht. Ik kom graag in contact met zoveel mogelijk instanties, sportaanbieders en partners.” Kennismaken met Chantal kan via c.thomas@alkmaarsport.nl, 06-43041145 of tijdens het sportspreekuur op woensdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur in de Mare Nostrum (Arubastraat 2, 1825 PV Alkmaar).

Anouk Brouwer – Buurtsportcoach Overdie en Kooimeer

Sinds 2017 is Anouk Brouwer buurtsportcoach in de Alkmaarse wijk Overdie/Kooimeer.
“Afgelopen tijd heb ik met veel partners in de wijk kennis gemaakt. Ik hoop dat ik de komende tijd ook met de partners die ik nog niet ontmoet heb een keer om de tafel kan zitten. Naast mijn rol als buurtsportcoach ben ik vakleerkracht op de Matthias, één van de vier scholen in de wijk. Een leuke afwisseling en gelijk een mooie verbinding met de wijk.’’

‘’Als buurtsportcoach wil ik graag alle doelgroepen in de wijk bedienen en met elkaar verbinden. Daarnaast zal ik als buurtsportcoach de focus leggen op nieuwe activiteiten in de wijken in samenwerking met partijen uit de wijk. Mensen kunnen bij mij terecht met al hun vragen.’’ Contact opnemen met Anouk kan via a.brouwer@alkmaarsport.nl), 06-43040990 of tijdens het sportspreekuur op woensdagochtend van 10:00 – 12:00 uur in Wijkcentrum Overdie (van Maerlanstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar).