ALKMAAR - Tweemaal per week staat er een trainer van Stichting Sport-Z op het Cruyff Court in de Daalmeer, om daar voor lokale jongens en meiden een sportieve, leerzame en uitdagende (voetbal) training te verzorgen. Nu organiseert deze trainer, Younes Abrari, zondag 17 november en woensdag 20 november de eerste ronde van 'buurtbattle Alkmaar' in Sporthal Alkmaar-Noord. Zondag de 17e nemen de jongeren het tegen elkaar op in een zaalvoetbaltoernooi. Woensdag de 20e is het de beurt aan de meiden, zij kunnen meedoen aan dance en kickbox clinics in dezelfde sporthal.

Leren omgaan met discipline, flexibiliteit en autoriteit; het zijn thema's die Younes Abrari regelmatig aan bod laat komen tijdens zijn gratis trainingen voor jongeren op het Cruyff Court aan de Johanna Naberstraat in de Daalmeer. "Bij mijn trainingen hanteer ik een 'open door policy', ofwel iedereen is welkom. De jongens en meiden zijn zo tussen de 10 en 18 jaar en inmiddels heeft zich een redelijke vaste groep verzameld die wekelijks de trainingen bezoekt. Om ze hiervoor te belonen, maar ook om andere jongeren in de wijken Daalmeer en De Mare te bereiken, organiseer ik daarom twee activiteiten in deze wijk," aldus Abrari, actief als maatschappelijk sportleider bij Stichting Sport-Z.

Zaalvoetbaltoernooi
Zondag 17 november van 10.00 tot 14.00 uur spelen de jongeren van 10 t/m 14 jaar hun voetbaltoernooi, van 15.00-19.00 uur zijn de jongeren vanaf 15 jaar aan de beurt. Aanmelden kan in teams van minimaal 5 personen. Individuen kunnen zich ook aanmelden, voor hen wordt een team samengesteld. Aanmelden kan bij Younes via y.abrari@sport-z.org of per WhatsApp; 06-14418527 (Younes). Deelname is gratis.

Dance en kickbox clinics
Speciaal voor meiden van 10 t/m 18 jaar worden woensdag 20 november dance en kickbox clinics georganiseerd in Sporthal Alkmaar-Noord. Van 16.00 tot 18.00 uur kan je hieraan meedoen. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij Younes via y.abrari@sport-z.org of per WhatsApp; 06-14418527.