ALKMAAR - Maar iets meer dan een jaar geleden, 1 mei 2018, opende Outdoorpark Alkmaar haar deuren. Een Obstacle Run parcours, bestaande uit meerdere houten obstakels, vormt de basis van het park. Gelegen in een oase van rust, op een omheind stuk groen, verborgen achter sportcomplex Hoornse Vaart aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. Bezoekers kunnen hun moed en uithoudingsvermogen testen, onder begeleiding van ervaren instructeurs. Inmiddels schieten de ontwikkelingen op en rondom het Outdoorpark als paddenstoelen uit de grond. Met nieuwe obstakels en attracties, vakantieprogramma’s en arrangementen voor individuele bezoekers breidt het park haar aanbod in rap tempo uit. Nieuwsgierig naar al deze ontwikkelingen bezocht de burgemeester van Alkmaar, Piet Bruinooge, het park.

Obstacle Run’s, Mud Run’s, bootcampclinics, wie zich aan de moderne sport waagt en de conditie wil verbeteren begeeft zich op uitdagend terrein. Outdoorpark Alkmaar is midden in de hype gedoken met haar eigen Obstacle Run parcours. Vanaf het begin heeft het park zich gericht op groepen die wel van wat uitdaging houden. Het bedwingen van de obstakels wordt dan ook gecombineerd met diverse teambuildingactiviteiten. De ontwikkelingen op en rondom het park volgen elkaar in rap tempo op. Burgemeester Bruinooge bracht een verrassingsbezoek aan het park om dit met eigen ogen te aanschouwen.

Maik Boontjes, coördinator op het park en initiator rondom alle ontwikkelingen, leidde Bruinooge trots rond. “Vanmorgen hebben we al 200 leerlingen mogen ontvangen van een voortgezet onderwijs instelling, nu zijn er ook nog wat groepen en diverse kinderfeestjes actief. De burgemeester krijgt het park in haar volle glorie te zien.” De kinderen mochten op een spontaan ingelaste persconferentie vragen aan de burgervader stellen. “De Tarzanswing, met het touw over het water, leek dhr. Bruinooge het engst. En vrijwel alle kinderen willen nu wel burgemeester worden, want dan mag je voor je werk uitstapjes maken zoals naar het Outdoorpark!”. Met de belofte het park snel weer eens te bezoeken “met zijn kleinzoon” vertrok de welkome bezoeker weer naar zijn volgende activiteit.