ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft zondagmiddag de eerste driepunter van het seizoen binnen gehaald door KFC met 3-0 terug te wijzen. Na vijf wedstrijden zonder overwinning heeft de ploeg van trainer/coach Mats Blokdijk hiermee tevens het nodige vertrouwen gewonnen. ,,Ik ben vooral blij voor de jongens, maar ook met de wijze waarop deze zege tot stand is gekomen. We hebben vijf weken lang pech gehad in de afronding en nu valt het eindelijk eens goed", aldus de oefenmeester.

Nog altijd is de ziekenboeg niet leeg aan Alkmaarse kant, maar beetje bij beetje krijgt Blokdijk weer enkele van zijn ervaren spelers terug. En dat was tegen KFC vanaf de eerste minuut zichtbaar. De ploeg uit Koog aan de Zaan kende eveneens een slechte competitiestart, maar wist uit de laatste twee wedstrijden zes punten te halen en was dus vol zelfvertrouwen naar Alkmaar afgereisd. Dit vertrouwen kreeg echter een knauw toen Pascal Hartog al na vier minuten de score opende. In het vervolg van de eerste helft had KFC weliswaar iets meer balbezit, maar men kon keeper Hugo van der Sluis nauwelijks verontrusten behoudens een vrije trap van Schut die op de lat belandde.

Na een ruim half uur bouwde Alkmaarsche Boys de score zelfs verder uit toen Daan Groot met een halve volley de 2-0 tegen de touwen schoot. Dit bleek tevens de ruststand, en nauwelijks begonnen aan de tweede helft besliste de thuisploeg het duel definitief. Robert Schutz bracht Guillaume Rijssel in stelling en met een knap diagonaal schot werd keeper Sem Bolt voor een derde keer gepasseerd. De overige 40 minuten hadden niet veel meer om het lijf al werden er enkele pittige duels uitgevochten waarbij scheidsrechter Koet dan ook zes keer geel moest trekken. Voor de rest kwam de solide defensie van Alkmaarsche Boys, waarin Jordy Piek een uitblinkersrol vervulde niet meer in gevaar. Dit werd na afloop beaamd door Blokdijk: ,,Achterin stond het als een huis met een glansrol voor Piek, maar ook de andere verdedigers en keeper Van der Sluis mogen terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Ondanks de overwinning staat Alkmaarsche Boys nog wel laatste in de 2e Klasse A, maar de achterstand op de directe concurrenten is in ieder geval overbrugbaar. Komende zondag 5 november gaat Alkmaarsche Boys op bezoek bij een andere Zaanse tegenstander, Zilvermeeuwen.

WEST I ZONDAG 2e KLASSE A

Alkmaarsche Boys - KFC (3-0)
4. Pascal Hartog 1-0
34. Daan Groot 2-0
48. Guillaume Rijssel 3-0