LANGEDIJK – Op een behoorlijk winderig sportveld stonden BOL en Jong Holland afgelopen zaterdag tegenover elkaar. Een rake kopbal van Sietse Brandsma bleek genoeg voor BOL om de overwinning te pakken, 1-0.

Zowel BOL als Jong Holland begonnen het duel met het nodige vertrouwen. Waar BOL deze competitie op één gelijkspel na alle wedstrijden won, wist Jong Holland al vier duels op rij, inclusief het bekerduel van afgelopen woensdag, te winnen. Desondanks heerste bij de Alkmaarders het besef dat de thuisploeg een stuk sterker was.

De 1-0 van Sietse Brandsma, een afgesneden voorzet werd door de spits koelbloedig binnen gekopt, leek een voorbode voor wat zou komen. Niets bleek minder waar, want de Alkmaarders gaven zich niet zomaar gewonnen. “Je speelt tegen één van de topploegen dus dan weet je dat het lastig wordt. Ik denk dat we ons kranig hebben verweerd, al was het geen hele goede wedstrijd” sprak Phuong Nguyen, coach bij Jong Holland, na afloop. Deze editie van BOL – Jong Holland was niet de beste wedstrijd, maar door de minimale voorsprong van de thuisploeg bleef het spannend.

Op het laatste kwartier na was de wedstrijd niet altijd even goed. Wel kreeg Koen Tros de kans om de voorsprong te vergroten, maar zijn fraaie uithaal werd stijlvol gekeerd door Jong Holland coach Nick Blaauw. In de laatste fase trachtte Jong Holland nog iets te forceren, maar de lange Xander Snoek bleek een heuse sta-in-de-weg. “Xander Snoek plukt alle hoge ballen weg. Lekker dat we hem over de streep trekken” vertelt spits Sietse Brandsma na afloop. Want de 1-0 voorsprong bleef op het scorebord staan, waardoor de ‘Broekers’ de zege naar zich toe trokken. Ik denk dat het wel terecht is, al had ik het niet zo lastig verwacht. Maar één bal is wel genoeg eigenlijk, en houden we het de hele wedstrijd dicht” zag de aanvaller. “We hebben nog wel paar goede kansen gehad, en ook Jong Holland werd nog een paar keer gevaarlijk geweest”. De spits bleek dus de man van de wedstrijd, al blijft de aanvaller daar rustig onder. “Het gaat uiteindelijk om de drie punten, dat je het lekker dichthoud en de overwinning over de streep trekt”.

Terwijl Brandsma de kleedkamer opzocht om zijn teamgenoten te feliciteren, stond Nguyen terug te denken aan de verliespartij. “Qua kansenverhouding was het in evenwicht. Dan moet je wat geluk hebben in de afronding, en dat hadden wij niet. Zij hadden genoeg aan één kansje. Het was geen goede wedstrijd en zulke wedstrijden kan je ook verliezen. We zijn nog steeds een team in ontwikkeling”. De coach zag wel verbetering ten opzichte van vorig seizoen, toen zijn ploeg kansloos was tegen BOL. “We hebben vandaag tegen zo’n goede ploeg laten zien dat we weerstand kunnen bieden. Vorig jaar veel lastiger tegen BOL en daarin zie je dat we echt stappen maken. Dit zouden bonuspunten zijn” vertelt Nguyen, “dus we liggen er niet wakker van”.

BOL – Jong Holland 1-0 (1-0)
10. 1-0 Brandsma

BOL: Snoek. Poortvliet, Biersteker, Rootlieb, Rijs (J. Brandsma/71). Jonker, Plak, Tros. Ton (Slot/88), Brandsma, van Enoo (Glas/46).

Jong Holland: Blaauw. Kloosterman, Vos, Boujenoui, Wijnker. Kuiper, Hondius, Blankendaal. Vd Meer, Alarslan, vd Sluijs.