GÖTEBORG - AZ heeft zich op simpele wijze geplaatst voor de derde kwalificatieronde van de Europa League. Na de magere 0-0 die de ploeg van trainer Arne Slot verleden week in eigen huis behaalde wist men de uitwedstrijd in Zweden met overtuigende cijfers te winnen.

Een glansrol was er donderdagavond voor Myron Boadu. De jonge aanvaller nam niet alleen kort voor rust de openingstreffer voor zijn rekening, maar was met twee assists ook bepalend bij in de tweede helft. Boadu opende de score na 42 minuten na een prima steekpass van Oussama Idrissi. Een klein kwartier na rust legde hij de bal terug op Calvin Stengs en een paar minuten later kwam hij goed over rechts door om Idrissi de 0-3 te laten maken.

Met nog een kleine twintig minuten op de klok mocht Jordy Clasie zijn officiële AZ-debuut maken toen hij aanvoerder Guus Til kwam vervangen.

AZ speelt in de derde voorronde tegen FC Mariupol uit Oekraïne. Volgende week donderdag speelt 8 augustus AZ eerst uit. De return volgt een week later in het AFAS-Stadion. De winnaar van het duel plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League,

BK Häcken - AZ 0-3 (0-1)
42. Boadu 0-1
58. Stengs 0-2
66. Idrissi 0-3