REGIO – SV Koedijk heeft optimaal geprofiteerd van de nederlagen die concurrenten Alkmaarsche Boys en Egmondia leden. De ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel boekte in eigen huis een ruime zege tegen VV Bergen.

SV Koedijk – VV Bergen 4-0
Coaches Roy Rowinkel en Djordi Hopman waren na afloop eensgezind over de uitslag. ‘Het is een terechte overwinning, waar logischerwijs veel blijdschap in zat bij ons’, jubelde Rowinkel. Bij zijn collega coach heerste een ander gevoel. ‘Zij hebben op 120 procent terecht gewonnen. Wij hadden het op vijftig procent natuurlijk niet verdiend.’

In Koedijk had de gastheer halverwege al een 2-0 voorsprong in handen. Rick de Lange wist uit een corner de score te openen, waarna Tom Hofkamp uit een goede aanval de 2-0 voor zijn rekening nam. ‘Voor rust kregen wij twee, drie dotjes, maar maakten ze niet’, vervolgde Hopman. ‘We begonnen goed na rust en waren in de eerste 25 minuten beter. De laatste twintig minuten waren voor Koedijk.’ In die fase maakte Roan Siebring de 3-0 en bepaalde Kevin van Londen de eindstand op 4-0. Rowinkel. ‘De 4-0 kwam na een hele mooie individuele actie.’

Egmondia – VV Limmen 2-4
Tegen Limmen ging Egmondia met 2-4 onderuit. ‘Erg zonde’, zei Jos Mouwes over de nederlaag. Tot twee keer toe kwamen de Egmonders op voorsprong. Daan Groot scoorde met een ‘lucky goal’ de 1-0, maar de gasten kwamen op gelijke hoogte. Ook de 2-1 van Justin Recourt kon niet worden vastgehouden. Drie minuten later was de stand immers weer omgebogen. ‘Die 2-3 was een schot in kruising. Die was erg mooi. We hebben nog van alles geprobeerd, maar toen viel de 2-4’, vervolgde de coach.

Na de 2-4 was de strijd gestreden. Mouwes: ‘DTS won gister. Het worden nog wel twee lastige weken. Al was ik vandaag ondanks de kansen die we weggaven tevreden.’