WINSUM – HZV/Het Vennewater is bezig aan een sterke reeks. De Heilooërs strijden om lijfsbehoud en deden in die strijd afgelopen vrijdagavond opnieuw goede zaken, 4-6.

In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen verloor HZV/Het Vennewater met 0-5. ‘Dus daar hadden we nog een appeltje mee te schillen’, aldus Olcay Kocyigit. Daarnaast kon de ploeg drie punten inlopen op Futsal Winsum. ‘En wij waren de afgelopen drie wedstrijden ongeslagen en die status wilden we ook houden.’

Daar slaagde het in. ‘In de afgelopen drie wedstrijden hebben we laten zien als we de tegenstanders onder druk gingen zetten dat ze niet konden voetballen en de weg kwijt raakten. Vandaag hebben we aangegeven dat we niet in de laatste minuten daarmee gingen beginnen, maar juist in het begin om de tegenstander te verrassen’, vervolgde Kocyigit. Het resulteerde halverwege een 0-3 voorsprong op. Lars de Vré, Stan de Boer en Tim Taylor kwamen tot scoren. Na de pauze kwam de stand door een eigen doelpunt op 0-4. Futsal Winsum deed iets terug, waarna de score door De Vré en Bram de Boer werd opgevoerd. Voor de gastheer reden om met meevoetballende keeper te spelen. ‘Zij dwongen ons om achteruit te voetballen. Hierdoor ontstond er veel chaos, kregen we drie doelpunten tegen en werd het wel even spannend in de laatste minuten.’ Dat de zege over de streep werd getrokken zorgde logischerwijs voor blijdschap. ‘Het is niet makkelijk na tweeënhalf uur durende busreis nog zo goed te voetballen.’

Futsal Winsum – HZV/Het Vennewater 4-6 (0-3)

0-1, Lars de Vré, 0-2 Stan de Boer, 0-3 Tim Taylor, 0-4 eigen doelpunt, 1-5 Lars de Vré, 1-6 Bram de Boer.