ALKMAAR – De heren van Alkmaar Guardians wisten een spannend duel tegen MBCA winnend af te sluiten. De Alkmaarders deden dit met een klein verschil, 69-67.

Net als de afgelopen weken begon Alkmaar Guardians, aangevuld met wat reserve spelers, toch met acht man aan de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 4 MBCA. Ook coach Adam Lenaarts was afwezig waardoor Melvin Hamersma zijn debuut maakte als coach van Heren 1.

In een spannende wedstrijd zaten de teams dicht bij elkaar, maar toch wisten de spelers van Alkmaar Guardians niet op voorsprong te komen. Het verschil was telkens vijf punten, maar de tegenstanders liepen niet uit omdat er de hele wedstrijd goed verdedigd werd door de Alkmaarders, al kwam de gastheer al vroeg in foutenlast.

Door goed samenspel en een paar beslissende scores in de laatste drie minuten van de wedstrijd wisten de heren van Alkmaar Guardians op voorsprong te komen. Een driepunter van Wienand Malefijt zorgde ervoor dat de stand met nog dertig seconden te spelen op 69-67 kwam te staan. Door de goede verdediging wist MBCA niet meer te scoren en was dit tevens de eindstand. Tot grote blijdschap van de spelers en coach Melvin Hamersma.