ALKMAAR - Woensdagavond 29 mei zorgden 10.000 hardlopers ervoor dat de binnenstad van Alkmaar werd omgetoverd tot één grote dansvloer. Tijdens de 7e editie van de Alkmaar City Run by night snelden de deelnemers aan de Rollebol Kids Run, 5 of 10 km door de sfeervolle straatjes. Ook dit jaar kregen de hardlopers weer support van honderden toeschouwers in de verschillende cheeringzones en de meer dan 30 bands en dj's langs het parcours. De traditionele Swinging Night zorgde dat ook na de finish de voetjes van de vloer gingen. Het bleef gezellig tot in de late uurtjes in de Alkmaar horeca. Organisator Le Champion kijkt terug op een succesvolle editie.

De allerkleinste hardlooptalenten kwamen als eerste in actie bij de Rollebol Kids Run. Voor meer dan 1.000 sportieve kinderen klonk om 19.20 uur het startschot, waarna zij konden beginnen aan hun afstand van 800 of 1.600 meter. Om 20.45 uur werden de deelnemers aan de 5 km weggeschoten door Pieter Dijkman, Wethouder Sport Gemeente Alkmaar. Er volgde een prachtige loop over het parcours door de binnenstad van Alkmaar, waarbij de zon langzaam onderging. Deelnemers genoten van de prachtige acts op het parcours en het grote aantal bewoners dat buiten stond. Alkmaar liet zich weer van haar mooiste kant zien.

De schemer viel in, wat betekende dat het de beurt was aan de deelnemers aan de 10 km. Daar gaf Bianca van der Schaaf het startschot aan de eerste startgroep. Bij de invallende duister werden de lichtacts op het parcours nóg spectaculairder, met als absoluut hoogtepunt de dansende hardloper in de gracht op het Waagplein. Vrolijke beats klonken door de straten en de speciaal ingerichte cheeringzones zorgden voor een extra boost bij de deelnemers richting de finish. Na de finish bleef het nog lang gezellig in de sfeervolle binnenstad. Deelnemers en supporters proostte op hun prestatie en danste tot in de late uurtjes.

Wedstrijd 10 km
Tijdens de Alkmaar City Run by night vond ook de 10 km wedstrijd plaats. Filmon Tesfu en Remyo Tielsema liepen gezamenlijk de hele wedstrijd aan kop, Filmon Tesfu trok aan het langste eind en finishte in 31.44. Remyo Tielsema kort daarachter in 31.52 en Davy Sieperaere maakte het podium compleet in een tijd van 32.47.

Bij de vrouwen won Fanos Tekle in een tijd van 37.26 minuten. De tweede en derde podiumplek gingen naar Lies Deruddere (39.17) en Linda Metzelaar (40.17).

Opbrengst Jeugdfonds Sport Alkmaar
Tijdens de Alkmaar City Run by night konden deelnemers bij inschrijving een bedrag doneren voor het Jeugdfonds Sport Alkmaar. Ook haalden de kinderen van de Rollebol Kids Run geld op via een sponsorformulier. Er kon een mooi bedrag van € 6.088,- overhandigd worden aan Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur AZ en ambassadeur Jeugdfonds Sport Alkmaar.

De 8e editie van de Alkmaar City Run by night vindt plaats op woensdagavond 20 mei 2020. Kijk voor meer informatie op www.alkmaarcityrun.nl