ALKMAAR - Afgelopen weekend heeft Bilal vechter van Team Aussie (beter bekend onder zijn bijnaam ”Gixx”) maar liefst 3 ervaren C-Klasse vechters weten te verslaan op kickboks event Rings.

Met zijn nog maar net 17 jaar is Gixx al behoorlijk bekend in de kickboks wereld . Dat komt mede door zijn weergaloze doorzettingsvermogen. Opgeven komt niet in het boekje van deze jonge Alkmaarder voor en dat heeft hij ook in dit 4-mans toernooi weer waar weten te maken.

Er zitten heel wat uren huiswerk in de voorbereiding voor coach L’Houcine Ouzgni (Aussie)en Team maar wanneer je echt iets wilt bereiken is dat nodig om op hoog niveau te presteren. Pupillen leren door deze inzet dat je niets cadeau krijgt ,dat je er keihard voor moet werken en er soms ook heel veel voor moet laten. Iets wat Aussie door zijn ervaring op Wereld niveau zijn leerlingen als geen ander kan bijbrengen.

Het afgesproken gewicht was -75 kg en de weegschaal gaf bij Bilal exact 72kg aan. Dat 1 van de 3 andere vechters maar liefst 5 kilo zwaarder was maakte op hem geenszins indruk. Bilal had 1 missie en dat was die felbegeerde beker mee naar zijn stad Alkmaar nemen. Pascal Zoll, Yassin Ettaki en Mustapha Kenboosh, niet de minste namen onder de C-klasse vechters , bleken ondanks hun schat aan ervaring niet opgewassen tegen zoveel kracht en technische hoogstandjes van deze complete vechter. Bilal overklaste zijn sterke tegenstanders op alle fronten. Dat hij na de spectaculaire partijen de beker in ontvangst mocht nemen was dan ook niet meer dat verdient!

Gixx heeft met deze overwinning zijn reeks vereiste C-klasse partijen voortreffelijk afgerond en is klaar om te gaan strijden in de B-Klasse. Team Aussie is enorm trots op dit jonge talent en zij gaan zich nu weer gezamenlijk focussen op de voorbereiding van de komende wedstrijden in de hogere klasse.