ALKMAAR - Op dinsdag 7 november en dinsdag 14 november worden opnieuw twee gratis informatieve bijeenkomsten ‘Deskundigheidsbevordering Aangepast Sporten Regio Alkmaar’ gehouden. Beide meetings worden georganiseerd door de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Uitgeest, Bergen, Heiloo en Langedijk. Naast het uitwisselen van het laatste nieuws op het gebied van Aangepast Sporten, worden concrete knelpunten uit de praktijk behandeld en krijgt men de kans om ervaringen met elkaar te delen.

Alkmaar sport organiseert deze bijeenkomsten namens de regio Alkmaar om het sporten voor mensen met een beperking zoveel mogelijk drempelloos te organiseren. Door het uitwisselen van relevante informatie kan vraag en aanbod in de toekomst (nog) beter op elkaar worden afgestemd.

Voor wie?

De bijeenkomst op dinsdag 7 november is specifiek bedoeld voor verenigingsmanagers, bestuurders, vrijwilligers en verenigingsondersteuners van sportverenigingen. Het programma van de bijeenkomst op dinsdag 14 november is afgestemd op het werkgebied van medewerkers van sociale teams, zorginstellingen, buurtsportcoaches, ambtenaren Sport, WMO consulenten en andere belangstellenden.

Wat kunt u verwachten?

Op de agenda van beide bijeenkomsten staat onder meer het laatste nieuws over aangepast sporten in de regio Alkmaar en een toelichting op de vernieuwde website Uniek Sporten. Ook wordt concreet ingegaan op problemen die sportaanbieders zoal in de praktijk tegenkomen. Tijdens de bijeenkomst van 7 november wordt bijvoorbeeld nader ingegaan op de vraag waarom het vervoer van sporters naar de training zelden op tijd rijdt. Een woordvoerder van Connexxion is aanwezig om opheldering te geven. De bijeenkomst van 14 november behandelt onder meer het belang van sport voor de doelgroep en de samenwerking met buurtsportcoaches in de gemeente. Daarnaast is er tijdens beide bijeenkomsten volop gelegenheid om andere sportorganisaties en sportbegeleiders te ontmoeten, hetgeen als doel heeft gezamenlijk de kwaliteit van het aanbod naar een hoger niveau te tillen.

Waar

Op dinsdag 7 november vindt de bijeenkomst van 19.30-21.30 uur plaats in De Meent Bauerfeind, (Terborchlaan 301, Alkmaar). De bijeenkomst van dinsdag 14 november start om 09.30 en duurt tot 11.30 uur. Locatie is het Gemeentehuis Langedijk (Vroedschap 1 Zuid-Scharwoude).

Kosten en aanmelden

Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen door een email te sturen aan p.dehoogh@sport-Z.org t.a.v. Pascale de Hoogh, coördinator aangepast sporten Regio Alkmaar. Vermeld in uw email bij welke bijeenkomst u aanwezig wilt zijn.