ALKMAAR - Bicycling draagt kasseien een warm hart toe. Om de liefde voor kasseien nog meer kracht bij te zetten, richt het fietsblad De Kasseivrienden op. De aftrap van dit initiatief is op donderdag 30 september op de monumentale kasseistrook in Alkmaar.

Nadat Bicycling eerder dit jaar een petitie startte ter behoud van de kasseistroken in Zeeuws-Vlaanderen, richt het fietsblad nu De Kasseivrienden op. Het is de Nederlandse variant van Les Amis de Paris-Roubiax. Die club zet zich al jaren in voor het behoud van kasseistroken in Noord-Frankrijk. De wielerklassieker Parijs-Roubaix staat zondag 3 oktober op het programma.

Om De Kasseivrienden op passende manier af te trappen wordt op donderdag 30 september om 15.30 uur een bijeenkomst op de monumentale kasseistrook in Alkmaar gehouden. Bicycling-hoofdredacteur Laurens ten Dam zal symbolisch een kassei overhandigen aan Bicycling-columnist Leo Alkemade. Leo Alkemade neemt op de Munnikenweg in Alkmaar de videoclip van zijn nieuwe single Parijs-Roubaix op. Iedereen met liefde voor de kassei wordt gevraagd met racefiets en in wieleroutfit naar de kasseistrook te komen. Het idee is om met elkaar op de strook te fietsen. Onderwijl worden er opnamen voor de videoclip gemaakt.