ALKMAAR - Voor senioren (55+) die blind of slechtziend zijn is het soms lastig om goed te kunnen bewegen of sporten. Zichtbaar Sportief, Oogvereniging Noord-Holland en Sport-Z organiseren daarom op dinsdag 10 mei een Beweegcafé voor deze doelgroep. Tussen 10.00 en 12.00 uur krijgen de senioren in Wijkcentrum Overdie in Alkmaar meer informatie over de beweegmogelijkheden in Alkmaar en de directe regio. Ook maken de deelnemers kennis met de lokale buurtsportcoach of sportregisseur, met elkaar en kan men ter plaatse meedoen met een laagdrempelige beweegactiviteit. Aanmelden kan via f.vanlin@gehandicaptensport.nl of kijk op www.zichtbaarsportief.nl/het-beweegcafe.

De maatschappelijk sportregisseur van de gemeente Alkmaar werd onlangs zowel vanuit sportaanbieders als vanuit senioren benaderd met de wens het beweegaanbod voor mensen met een visuele beperking beter op elkaar af te stemmen. Na een kennismaking bij het Oogcafé in Alkmaar organiseren Zichtbaar Sportief en de Oogvereniging Noord-Holland nu samen het Beweegcafé in Alkmaar. “Doel van deze ochtend is om nader kennis te maken, het aanbod naar de mensen te brengen en inzicht te krijgen in de behoefte van de doelgroep.

Vanuit Sport-Z bieden we de mensen een clinic goalbal aan, zodat we ook ter plaatse even lekker in beweging komen. Vanuit Sport-Z willen we uiteindelijk een sportcarrousel te starten, waarbij geïnteresseerden meerdere sporten uitproberen om uit te vinden welke activiteit het beste bij hem of haar past. Dat programma vullen we in afhankelijk van de wensen die nu bij de doelgroep leven,” aldus Madeleine Stoop, maatschappelijk sportregisseur in de gemeente Alkmaar namens Sport-Z. Iedereen die wil weten waar een aangepast aanbod wordt aangeboden, of waardevolle input kan leveren om de behoefte van visueel beperkte mede-inwoners in kaart te brengen, is welkom op dinsdag 10 mei aan de van Maerlantstraat 8-10 (Wijkcentrum Overdie). Deelname is gratis.