ALKMAAR - De finales van het ITF World Tennis Tour Alkmaar op de banen van TC Alkmaar zijn bekend. De laatste twee Nederlanders in het toernooi, Michiel de Krom en Lexie Stevens, wisten helaas de eindstrijd niet te bereiken. De finales worden vandaag vanaf 12.00 uur gespeeld.

De Krom had op vrijdag in een marathonpartij nog afgerekend met de als eerste geplaatste Mathys Erhard, en de Rottterdammer begon ook sterk aan de halve finale tegen de als zesde geplaatste Italiaan Jacopa Berrettini. Na een voorsprong in de eerste set, ging de De Krom in de tie-break echter onderuit waarna de vermoeidheid toesloeg en Berrettini ook in de tweede set te sterk bleek (7-6, 6-2). Berrettini zal het zondag in de finale gaan opnemen tegen de als zevende geplaatste Daniel Rincon. De Spanjaard, vorig jaar winnaar van het juniorentoernooi op de US Open, was in twee sets te sterk voor de Zweed Karl Friberg (6-3, 6-4).

In het vrouwentoernooi bleek de finale voor Lexie Stevens een brug te ver. De als vierde geplaatste Nederlandse kwam er tegen de nummer twee van de plaatsingslijst, de Amerikaanse Chiara Scholl, geen moment aan te pas (6-1, 6-2). Scholl mag het zondag in de finale opnemen tegen de Estse Maileen Nuudi die in de eerste ronde won van de als eerste geplaatste Quirine Lemoine en zaterdag in de halve finale na een lange partij wist af te rekenen met Klaudija Bubelyte uit Litouwen (6-4, 2-6, 7-6)

In het dubbelspel bij de vrouwen ging de titel naar het Russische/Poolse duo Valeriya Olyanovskaya en Stefania Rogozinska Dzik die in drie sets wisten te winnen van de al eerder genoemde Scholl en Stevens (6-3, 5-7, 10-6). De finale in het dubbelspel bij de heren tussen de Tsjechen Patrick Riki en Matej Vocei tegen Karl Friberg (Zwe) en Aleaxander Donski (Bul) werd vanwege de regen afgebroken bij een 3-3 stand in de tweede set nadat het Tsjechische duo de eerste set met 6-3 hadden gewonnen.

Om 12.00 uur vandaag wordt de dubbelspelfinale hervat, gevolgd door de finales in het enkelspel bij zowel de dames als de heren.

Kijk hier voor uitslagen en het programma.

Foto's: DP Sportfotografie