ALKMAAR - In de onderste regionen van de 3e Klasse B heeft VV Bergen zich even los kunnen maken van de lagere plaatsen, en is Alkmaarsche Boys dieper in de zorgen gekomen na de onderlinge wedstrijd die beide ploegen zondag speelden. Op Sportpark Overdie was de ploeg van trainer/coach Djordi Hopman de gelukkigste door in een matig duel met 0-2 te zegevieren.

'Voor de neutrale toeschouwers viel er weinig te genieten vandaag', sprak de oefenmeester van Bergen. 'Maar ik ben heel gelukkig met de drie punten. We hebben vandaag echt een zeer matige wedstrijd gespeeld, maar als ik dan kijk naar de eerste wedstrijd tegen Alkmaarsche Boys zie ik wel duidelijk vooruitgang. Toen verloren we en waren zij overduidelijk de bovenliggende partij en nu pakken wij de drie punten. Als je dan ook nog hoort dat concurrenten als Koedijk en FC Purmerend verliezen dan kan ik alleen maar tevreden zijn.'

Puzzelen
Voor zijn collega Mats Blokdijk wordt het daarentegen met de week lastiger om een representatief elftal op te stellen. Bij Alkmaarsche Boys begon men al met een geheel gewijzigde selectie, en moest gedurende het seizoen al verscheidene spelers missen door blessures en schorsingen waardoor het wekelijks puzzelen is voor de trainer. Zo kon hij tegen Bergen geen beroep doen op zijn beide aanvoerders daar Jimi Kooge geblesseerd, en Guillaume Rijssel geschorst was.

Bij beide teams leek de angst om te verliezen dan ook groter dan de wil om te winnen en met name in de eerste helft viel er nauwelijks wat te genieten. Een schotpoging die net naast ging van Bergen-speler Dennis Visscher bleek het enige echte wapenfeit van een beroerde eerste helft. Na de pauze probeerde Alkmaarsche Boys iets meer vooruit te voetballen, maar hier voor werd het direct afgestraft toen de net ingevallen Bart Oldenboom zijn tegenstander uitkapte en doeltreffend uithaalde: 0-1. De thuisploeg probeerde daarna wel de bakens te verzetten, maar bleek hier toe niet in staat. De ervaren en voormalig Bergen-speler Ronald Gouwentak sprak dan ook terecht na afloop: 'Vandaag werkten we wel voor elkaar, maar we zijn op dit moment niet bij machte om de tegenstander pijn te doen'. Iets wat tegenstander Bergen wel lukte want ondanks dat het nauwelijks kansen kreeg was het Ricardo Vos die acht minuten voor tijd de eindstand op 0-2 bepaalde.

Alkmaarsche Boys - VV Bergen 0-2 (0-0)
52. Oldenboom 0-1
82. Vos 0-2

Alkmaarsche Boys: Bellekom, El Alaoui, Alper (82. Amzour), Grootfaam, Binnendijk, Gouwentak, Vrede, Stoop, Ait Kassi, Boon (62. Willems)

VV Bergen; Stoop, Stroomer, Oldenburg, Kraakman, Schouten, Wester, Vrasdonk, Vos (88. Schuitmaker), Robles, Beuckens(66. Bloetjes), Visscher (46. Oldenboom)

Scheidsrechter: Dhr. J. Wals

Geel: Ait Kassi, Boon, Koeleman (Alkmaarsche Boys), Vrasdonk, Wester (Bergen)

Foto's: DP Sportfotografie