EGMOND AAN ZEE/HEILOO – Zowel White Stones als HZV/Het Vennewater hebben afgelopen vrijdagavond drie punten mogen bijschrijven. Beide teams wisten hun thuisduel winnend af te sluiten.

White Stones – ZVV Volendam 5-1
‘Het was een heerlijke pot’, jubelde Jesper de Vré na afloop. ‘We staan nu nog maar twee punten achter op Volendam.’ Tegen ZVV Volendam won White Stones met 5-1 en boekte zo de derde zege van het seizoen.

In een sterke openingsfase opende Daan Groot de score voor White Stones, dat in de eerste speelronde nog met 9-0 verloor bij Volendam. Ditmaal had het dus duidelijk meer succes. Vier minuten voor rust maakte de gasten nog wel gelijk, maar dat bleek ook meteen het enige doelpunt dat de gastheer tegen kreeg. Raymond de Waard bracht de Egmonders nog voor de pauze andermaal op voorsprong. Na rust wist Jesper de Vré het duel met een zuivere hattrick te beslissen.

De Egmonders trakteerden het publiek, dat op de banken stond, zo op een enerverende zaalvoetbalavond. Komende vrijdag sluit White Stones het kalenderjaar af met een thuiswedstrijd tegen ZVV Eindhoven.

HZV/Het Vennewater – FC Marlène (2) 3-0
Tegen de reserves van FC Marlène boekte HZV/Het Vennewater een belangrijke zege. Het won met 3-0 en blijft zo in het spoor van de middenmoot. Coach Olcay Kocyigit had vooraf aangegeven dat de ploeg iets meer geduld in hun spel moest hebben. ‘De eerste helft was een saaie met paar kleine kansjes voor beide teams. Hierdoor ook de 0-0 stand bij de rust’, zei Kocyigit na afloop.

Halverwege hamerde de coach opnieuw op het feit dat er gedisciplineerd en geduldig moest worden gevoetbald. ‘Omdat wij wisten dat zij op ons af zouden komen en wij konden counteren’, vervolgde Kocyigit. Via Daniel Ben Ami kwam HZV/Het Vennewater op voorsprong. Na een rode kaart voor de Heerhugowaarders maakte Jerry van Sluis de 2-0. Via Daan Piet eindigde het treffen in 3-0. ‘Het is een mooie overwinning voor de winterstop. Dit geeft hoop aan iedereen om de tweede seizoenshelft nog sterker in te gaan om in eerste divisie te blijven.’