ALKMAAR – AMHC is er niet in geslaagd om de zevende ronde van de Silver Cup te bereiken. In eigen huis liep de Alkmaarse herenploeg tegen een geflatteerde nederlaag aan, 2-5.

Nadat Overbos in de vorige ronde werd verslagen nam AMHC het afgelopen vrijdag in eigen huis op tegen competitiegenoot Myra. In de competitie ontlopen beide teams elkaar niet veel. De Alkmaarders staan zesde, één plaats onder Myra. Dat de verschillen op de ranglijst nihil zijn werd afgelopen vrijdagavond ook in de praktijk tot uiting. De uiteindelijke 2-5 eindstand gaf de verhoudingen niet goed weer. ‘Dat vond ik niet nee. Het is ook zuur voor de doelman, vijf tegentreffers’, aldus Pieter Saal.

Deksel op de neus
Na een half uur spelen, waar al meerdere strafcorners op niets uitliepen, nam Myra de leiding. Al snel wist het de stand weer gelijk te trekken. Uit een strafcorner kon Hidde Spoelstra de 1-1 binnen werken. Direct erna kreeg het een domper te verwerken, want nog geen dertig seconden na de gelijkmaker viel de 1-2. Na een aanval over rechts bleef Myra rustig en met een inzet van dichtbij kwam het op voorsprong. ‘Dat was niet leuk, maar soms is het wel goed om even de deksel op de neus te krijgen als je niet scherp bent. Pech voor ons, maar soms dus wel goed. We pakten het na rust goed op’, vervolgde Saal.

Achtervolging
Door de 1-2 een halve minuut voor rust moest AMHC voor de tweede keer in de achtervolging. Wederom met succes, want Hidde Spoelstra zorgde met zijn tweede treffer van de avond voor de 2-2. Het gaf de ploeg zichtbaar energie. ‘Dat resulteerde in goede kansen. Ze kozen er alleen voor om uit moeilijke hoeken te schieten in plaats van over te spelen.’ De gasten moesten vrezen voor een Alkmaars doelpunt, maar tien minuten voor tijd kwam het zelf op 2-3. ‘Dat was ongelukkig. Terwijl we toen juist het overwicht en meer de bal hadden.’

In de slotfase liep Myra uit naar 2-4 en 2-5 waardoor het bekeravontuur voor AMHC ten einde is. De gastheer probeerde met een vliegende keep via een alles of niets poging nog wat te forceren, maar de schade kon niet meer worden gerepareerd.

Revanche
AMHC hoeft niet lang te wachten om revanche te kunnen nemen. Komende zondag staan beide teams in competitieverband opnieuw in Alkmaar tegenover elkaar. Dan zal er een getergd AMHC staan. Saal: ‘Ja, absoluut. Nu moeten we simpele dingen op scherp zetten. Dat is het voordeel van een jonge ploeg, die zijn weerbaar en houden dit niet lang bij zich.’

AMHC – Myra 2-5 (1-2)
1-1 Hidde Spoelstra, 2-2 Hidde Spoelstra