AMSTERDAM – Het bekerseizoen is voor AFC’34 ten einde. De Alkmaarders verloren op bezoek bij competitiegenoot JOS/Watergraafsmeer, 3-1.

Voorafgaand aan het duel tussen JOS/Watergraafsmeer en AFC'34 kwam de competitiewedstrijd van eerder dit seizoen ter sprake. Aan die wedstrijd zullen de Alkmaarders graag terugdenken. Er werd toen immers een 1-6 overwinning behaald. Het bekerduel was een stuk spannender.

In de openingsfase nam AFC'34 het initiatief. De ploeg speelde offensief en via Sercan Yilmaz, Giovanni Dors en Stefan Smal creëerde de ploeg dan ook mogelijkheden. Laatstgenoemde leek ook de score te openen, maar vermeend buitenspel zorgde ervoor dat zijn doelpunt werd afgekeurd.

Nadat Bas Kansen net over mikte kwam JOS/Watergraafsmeer wat meer van de eigen helft. Mede door de snelle buitenspeler Omar Limon werd het enkele keren gevaarlijk met een schot op de lat als hoogtepunt. Na 24 minuten sloeg AFC'34 toe. Op aangeven van Dors kon Smal bij de eerste paal binnen tikken. Lang duurde het echter niet voor de gelijkmaker werd gemaakt. Uit een corner van Raymond Fafiani schoot de vrijstaande Gairvyno Zeefuik raak.

Ook in het tweede bedrijf was het gelijkwaardig. De hoofdstedelingen hadden dan wel wat meer balbezit, maar echt grote mogelijkheden waren er niet. Via Stefan Smal kwamen de bezoekers wel gevaarlijk voor het doel. Maar in plaats van afgeven besloot de spits voor een schot te gaan. Deze ging echter naast.

Op het moment dat AFC’34 de betere ploeg was, scoorde de thuisploeg de 2-1. Davey Claus wist de bal in de verre hoek raak te schieten. Nog geen drie minuten later leek invaller Reggie Schaap het duel te beslissen door de bal bij de tweede paal binnen te schieten. ,,De 2-1 viel uit het niets” zei Jethro Abram na afloop. ,,Het was een gelijk opgaand duel. We verliezen hem onnodig”.

JOS/Watergraafsmeer – AFC’34 3-1 (1-1)
25. 0-1 Smal
27. 1-1 Zeefuik
75. 1-2 Claus
78. 1-3 Schaap

JOS/Watergraafsmeer: Sudibyo. Bossman, Van den Berg (Gerritse/76), Janssen, Zeefuik. Claus (Suzulmus/86), Fafiani, Bussman. Limon, Jongebloet (Schaap/61), Conceiao dos Santos.

AFC'34: Wesselink. Postma, Gronsfelt, Hamaker, I. Yilmaz. Schuffelen, S. Yilmaz (De Jong/52), Kansen (Hulskes/78). Dihalu (Snijders/71), Smal, Dors.