ALKMAAR/PURMEREND - Met pijn in het hart ziet het bestuur van de Stichting Ronde van Noord-Holland zich dit jaar opnieuw genoodzaakt om de Beemster Kaas Profronde van Noord-Holland, die als onderdeel van de Schwalbe Topcompetitie op zondag 24 april op de wielerkalender stond, af te gelasten. De reden is het ontbreken van politiebegeleiding.


Ondanks toezeggingen van de landelijke politie aan de KNWU dat de Beemster Kaas Profronde van Noord-Holland dit jaar weer politiebegeleiding zou krijgen, blijkt dat nu toch niet het geval te zijn. De stichting werd daar pas enkele weken geleden van op de hoogte gesteld en werd daarmee voor een voldongen feit gesteld. We de afgelopen weken nog alles op alles gezet om het proces vlot te trekken. Dat is dus helaas niet gelukt.

Het bestuur is extreem teleurgesteld. Het bestuur en vele vrijwilligers hebben ook dit jaar weer honderden uren aan voorbereidingstijd in de organisatie gestoken. Er zijn met sponsoren en andere partners, zoals gemeenten en ondernemingsverenigingen afspraken gemaakt. Deze moeten nu, te elfder ure, allemaal worden afgezegd. Dat is vreselijk, doet pijn en is desastreus voor de wielersport in Noord-Holland.

Jan Hopman, secretaris: ‘Het is ongelofelijk dat dit nu weer gebeurt. We begrijpen het ook niet, want via de KNWU hadden we begrepen dat het qua politiebegeleiding goed zat. Vooral de politie Noord-Holland laat zich hier wat ons betreft niet van zijn betrouwbaarste kant zien. Het betekent meer dan waarschijnlijk de doodsteek voor de Ronde van Noord-Holland en het is heel erg slecht voor de wielersport in Noord-Holland. De energie raakt er op deze manier bij ons wel uit. We beraden ons over het voortbestaan van de Ronde’.