ALKMAAR - Zaterdag 14 januari is de Alkmaarse ijsbaan De Meent het strijdtoneel van de 10e KPN Marathon Cup. De avond vol topsport en entertainment start om 18.00 uur. Bob de Vries is momenteel leider in het klassement, maar de strijd is nog lang niet beslist. Publiek is van harte welkom, voor hen worden diverse side events georganiseerd. Toegangskaarten zijn nu al verkrijgbaar bij de receptie van sportcomplex De Meent.

De 10e  KPN Marathon Cup van dit seizoen wordt zaterdag 14 januari verreden op ijsbaan De Meent. Klokslag 18.00 uur starten de Beloften met een wedstrijd over 100 ronden. Vanaf 19.30 uur is De Meent voor 80 ronden het strijdtoneel van de Dames en 20.30 uur klinkt het startschot voor de heren voor hun wedstrijd over 125 ronden. Gastheer Jan van der Meulen, dé stadionspeaker van Thialf, begeleidt de bezoekers deze avond.

Naast het schaatsspektakel zorgt Alkmaar Sport voor de nodige live entertainment met onder andere een DJ, de ‘zingende grasmaaier’ en gezellig dweilorkest. De jeugdige ijshockeyers van de lokale ijshockeyvereniging Alcmaria Flames zullen tijdens één van de drie wedstrijden de eerste ronde als voorrijders optreden. De middag start bovendien met een workshop voor sporttalenten door het in De Meent gevestigde Sport Medisch Cluster. Om 17.45 uur zal de legendarische Ard Schenk de foto expositie openen van Cor Mooij, waarbij diverse wintersportfoto’s uit het 40-jarige fotovakverleden van deze sportfotograaf worden getoond. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van het complex.

Meer informatie

De Marathon Cup start zaterdag 14 januari om 18.00 uur op ijsbaan De Meent. Kaarten zijn te koop bij de receptie van De Meent voor € 8,00. Voor kinderen tot en met 15 jaar, onder begeleiding van een volwassene, is de toegang gratis. IJsbaan De Meent is tijdens het evenement gesloten voor recreatieve schaatsers. Meer informatie is te vinden op de website, www.demeentalkmaar.nl.