ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft in Bas IJsselstijn een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2020-2021. IJsselstein zal na de zomer de taken overnemen van Robin de Haan die halverwege het seizoen is ingestapt na het vertrek van Mats Blokdijk. De Haan zal het huidige seizoen afmaken, maar wil zich daarna weer richten op zijn taak als Hoofd Jeugd Opleidingen van AFC '34.


In een verklaring laat het bestuur van Alkmaarsche Boys weten:

Het bestuur van Alkmaarsche Boys kan melden dat Bas IJsselstijn is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen 2020-2021. Hiermee volgt hij Robin de Haan op. Robin de Haan heeft aangegeven de combinatie met zijn andere bezigheden en een jong gezin best een aardige puzzel te vinden. Daarnaast vind hij het super waardevol om aan het hoofdtrainerschap geroken te hebben, maar voor nu nog even zijn passie op het jeugdvoetbal te richten. Wij respecteren dit besluit en danken Robin voor het instappen eind vorig jaar en heeft ons daarin enorm geholpen. Uiteraard maakt Robin het seizoen af.

Met de Alkmaarse Bas IJsselstijn denken wij een enthousiaste opvolger gevonden te hebben. Bas is in het bezit van TC3 en TC2 en is nu voor het 2e seizoen hoofdtrainer van Con Zelo en daarvoor bij Wiron. Ook is hij hoofd opleidingen geweest bij SVW'27, SDOB en heeft ook diverse jeugdelftallen gedaan bij diverse clubs. Tot zijn 22e heeft hij zelf gevoetbald bij o.a. Vrone, AFC'34 en Kolping Boys.