ALKMAAR - Sportregisseur Younes van Alkmaar Sport organiseert in de kerstvakantie, op maandag 21 december, Ballsport en Fightsport clinics voor de jeugd uit de wijken in Alkmaar-Oost (Oudorp, Vroonermeer en Huiswaard). Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen deze dag meedoen aan het ochtendprogramma met drie balsporten of het middagprogramma waar drie vecht- en verdedigingssporten worden beoefend. De sportclinics vinden plaats in sporthal Hoornse Vaart. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dit kan via www.alkmaarsport.nl/sportclinics (€ 4,50 p.p.).

Ballsports
Van 10.00 tot 13.00 uur maken de deelnemers kennis met drie balsporten. Op het programma staan Fornite Trefbal (Alkmaar Sport), basketbal (The Guardians) en Rugby (Alkmaarse Rugby UFC).

Fightsports
Van 14.00 tot 17.00 uur staan de vecht- en verdedigingssporten op het programma. De deelnemers maken kennis met de sporten karate (Funakoshi), judo (Hajime) en schermen (Holland Schermen).

Ook als je bekend bent met één van de sporten is het leuk om mee te doen, om zo ook andere sporten te leren kennen. Aanmelden is wel noodzakelijk, die kan via www.alkmaarsport.nl/sportclinics (€ 4,50 per dagdeel). Betalen met het tegoed op de AlkmaarPas is mogelijk.

Vanwege de geldende coronamaatregelen is publiek bij geen van de activiteiten welkom.