ALKMAAR - Met ingang van september kan er weer gereden op de Alkmaarse wielerbaan. Wielervereniging Alcmaria-Victrix organiseert dan weer de maandagavond regio baantrainingen voor rennertjes die een licentie hebben en voor degenen die eens willen kijken of dit wat is.

Bij voldoende animo wordt er een instap avond georganiseerd, waarin dan kennis gemaakt kan worden met deze tak van wielrennen.


Om het allemaal overzichtelijk te houden kunnen er 2 – 3 rennertjes per sessie deelnemen. Elke eerste maandag van de maand wordt deze georganiseerd.

In het boekje “ontdek je talent”, dat verspreid werd onder de Alkmaarse jeugd vanuit Alkmaars sport, ontbrak om één of andere onbekende reden het item wielrennen. Ook het ATB wordt daar niet in genoemd. Alkmaar een echte wielerstad zou je toch zeggen.

Alcmaria-Victrix vindt dat een gemiste kans. Mede omdat er een goede basistraining en opvang bestaat bij deze vereniging.

Naast deze genoemde trainingen wordt ook dit seizoen weer valtraining gedaan voor degenen die in de groepen 1 en 2 rijden. Binnen 5 sessies leren deze rennertjes wat je moet doen en vooral niet moet doen, als je toch een keer komt te vallen. Voorkomen is natuurlijk beter, maar echt uitsluiten kun je dit nooit.

Informatie:
info@alcmaria-victrix.nl