ALKMAAR - Afgelopen zondag is het B pupillen team (-12 jaar) van Beentjes Judo Sport, wederom in de prijzen gevallen op de Noord Hollandse kampioenschappen.

Dit jaar won het team het brons. Na winst in de poule van Amstelveen (8-6), Ukemi uit nieuw Vennep (8-6) en Top judo Amsterdam (10-4), verloor BJS van kenamju 2, (6-8). In de kruisfinale werd er verloren van Kenamju 1. De finale ging tussen Kenamju 1 en Kenamju 2!

Aan het einde van het seizoen gaat het team ervoor om het resultaat van vorig jaar te evenaren. Toen werd het team (met een paar gewichtsklassen minder dan zondag) kampioen en plaatsten zich voor het N.K.

Met dank aan de coachen Xander van der Zwet en Machiel Jansen. Twee "oud judokas" die Lang geleden ook in het B pupillen team zaten van "juf" Eveline.

Bijzonder dat ze deze keer dus als coach aan de rand van de mat zaten!

Het team bestond uit: Luuk Jansen, Susanne de Jongh, Mink de Graaf, Lucius Kruse, Vin Langenberg, Jef Wijker, Vyan Roselaar, Max Zonneveld, en Yixiang Zheng

Sochtends werd Thijmen Tros kampioen van Noord Holland -42 kg bij de A pupillen (-10 jaar)

Dit was zeker een bijzondere prestatie omdat hij na lange tijd van afwezigheid de draad weer had opgepakt qua judo en meteen een mooi resultaat neerzette. Mathijs Taljaard won brons. Wat helaas 4 judoka's van Beentjes Judo Sport net niet haalden. Zij verloren alle 4 hun partij om het brons. Volgend jaar gaan ze weer in de herkansing.