ALKMAAR – AZ heeft in eigen huis niet weten te winnen van PEC Zwolle. Tot twee keer toe kwamen de Alkmaarders op voorsprong maar de bezoekers kwamen net zo vaak weer op gelijke hoogte, 2-2.

Voor de aftrap kreeg John van den Brom uit handen van Robert Eenhoorn en Max Huiberts een presentje vanwege het feit dat de coach tegen PEC Zwolle voor de 182e keer op de bank zat. Daarmee werd de Amersfoorter de langstzittende hoofdtrainer bij AZ.

De coach leek door zijn spelers getrakteerd te worden op een mooie voetbalmiddag. Het begin van het duel in de zevende speelronde was immers hoopgevend. Na negen minuten kwam een sterker AZ op een verdiende 1-0 voorsprong. Nadat de gastheer via Ricardo van Rhijn een kans naast schoot werd Oussama Idrissi aangespeeld door Thomas Ouwejan en prikte de bal knap in de korte hoek achter Mickey van der Hart.

Ondanks het hoopgevende begin slaagde AZ er niet in om de voorsprong vast te houden richting de rust. Nadat Marco Bizot in de problemen werd gebracht was het niet veel later Ron Vlaar die in de moeilijkheden kwam. PEC Zwolle speler Vito van Crooy profiteerde hier optimaal van en passeerde Bizot, 1-1.

Na rust pakte AZ de draad weer op. Met invallers Adam Maher en Mats Seuntjens was het op jacht naar een nieuwe voorsprong. In een tijdsbestek van nog geen twee minuten waren Seuntjens (schot) en Til (kopbal) dichtbij, maar tot scoren kwam het niet. Een kwartier voor tijd slaagde het er wél in om op 2-1 te komen. Thomas Lam probeerde met een sliding een voorzet van Jonas Svensson onschadelijk te maken, maar de bal kwam bij Til die kon binnen schieten.

Lange tijd leek het de winnende treffer, totdat invaller Zian Flemming in de voorlaatste minuut doel trof. De middenvelder kopte uit een voorzet van Mike van Duinen hard binnen.

AZ – PEC Zwolle 2-2 (1-1)
10. 1-0 Oussama Idrissi
36. 1-1 Vito van Crooy
76. 2-1 Guus Til
88. 2-2 Zian Flemming

AZ: Bizot. Van Rhijn, Vlaar (Maher/56), Koopmeiners, Ouwejan. Midtsjø, Gudmundsson, Til. Johnsen (Seuntjens/56), Idrissi.

PEC Zwolle: Van der Hart. Ehizibue, Lam, Van Polen, Paal. Genreau (Flemming/64), Hamer, Dekker (Scamacca/83). Namli (Elbers/78), Van Duinen, Van Crooy.