BREDA – AZ slaagde er afgelopen vrijdagavond in om de ongeslagen reeks voort te zetten. De vier wedstrijden na de winterstop werden gewonnen en ook tegen NAC pakte het de volle buit, 0-3.

In Breda begon AZ met Bjørn Johnsen als vervanger van Mats Seuntjens in de punt van de aanval. Verder was de Alkmaarse ploeg ongewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijden. Gezien de sterke reeks die begin 2019 werd ingezet was daar ook geen enkele reden voor.

De eerste kans was voor NAC. De inzet van Robert Mühren werd echter gekeerd door doelman Marco Bizot. Via Calvin Stengs (redding doelman) en Guus Til (kopbal) was AZ ook tweemaal gevaarlijk in het eerste half uur, maar doelpunten bleven uit. Tot twaalf minuten voor rust. Til tikte de openingstreffer binnen. Ondanks meerdere kansen bleef de stand op 0-1 steken.

Na de pauze bleef AZ kansen creëren. Na 53 minuten bracht Til de stand op 0-2, waarna Johnsen (lat) en Oussama Idrissi (naast) verzuimden de genadeklap uit te delen. Albert Gudmundsson deed dat in de laatste minuut wel en bepaalde de eindstand zo op 0-3.

Jong AZ onderuit
Ook Jong AZ kwam afgelopen vrijdagavond in actie. De ploeg, die vorige week de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie verliet, ging op bezoek bij Almere City onderuit. James Efmorfidis, twee seizoenen geleden nog actief bij Jong AZ, scoorde de 1-0. In de derde minuut van de blessuretijd maakte Tim Receveur de 2-0.

NAC – AZ 0-3 (0-1)
33. 0-1 Guus Til
54. 0-2 Guus Til
90. 0-3 Albert Gudmundsson

NAC: Van Leer. Karami (Van Anholt/46), Koch, Mets, Gersbach. Nijholt (El Allouchi/69), Mühren, Lundqvist. Rosheuvel, Kastaneer, Kaikai (Korte/78).

AZ: Bizot. Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan. Midtsjø, Til, Maher. Stengs, Johnsen(Gudmundsson/64), Idrissi.