EINDHOVEN - PSV heeft in de eredivisie voor de tweede keer op rij verloren. De nummer twee boog thuis met 1-2 voor AZ, dat voor de vijfde keer in zes duels won van PSV.

Voor PSV was er aanvankelijk weinig aan de hand. De thuisploeg opende sterk en kwam na twintig minuten op 1-0 via een snoeiharde kopbal van Armando Obispo. PSV liet daarna aanvallend echter weinig meer zien en uit het niets maakte Bruno Martins Indi de gelijkmaker, na goed voorbereidend werk van aanvoerder Owen Wijndal.

Ook in de rommelige, maar spannende tweede helft bleken de kansen schaars. Yvon Mvogo hielp AZ een handje. De doelman, die de voorkeur had gekregen boven Joël Drommel, blunderde bij een hoge bal en Jesper Karlsson kon simpel intikken. Het slotoffensief van PSV bleek krachteloos en vruchteloos: 1-2.