ALKMAAR - AZ heeft in de tweede ronde van de kwalificatie voor de Conference League een nipte 1-0 thuiszege geboekt op FK Tuzla City. Volgende week wordt de return in Sarajevo gespeeld.


De nummer twee van Bosnië en Herzegovina was dicht bij de openingstreffer toen Celikovic naast kopte, maar vervolgens nam AZ snel het heft in handen. Na een overtreding van Tuzla-keeper Fejzic op Jens Odgaard ging de bal op de stip. Dani de Wit schoot vanaf elf metr koelbloedig raak. Kort hierna raakte Kerkez de lat in een fase dat AZ eigenlijk meer had moeten scoren.

Ook na de rust waren de Alkmaarders de betere ploeg. De bal ging echter minder soepel rond en Tuzla City had de verdediging op orde. Pavlidis en Odgaard waren dichtbij de 2-0, maar de Griek mikte naast en de Deen kopte over. Dat deed Dani de Wit in de slotfase ook waardoor het bij 1-0 bleef en AZ volgende week nog aan de bak moet om de derde voorronde van de Conference League te bereiken.

AZ - Tuzla City 1-0 (1-0)
12. D. de Wit 1-0 (pen.)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Martins Indi, Beukema, Kerkez (74. M. de Wit); Reijnders (84. Midtsjø), D. de Wit, Clasie; Odgaard (74. Van Brederode), Pavlidis, Evjen.