ZWOLLE - Een week voor de kraker tegen Ajax is AZ drie punten dichter bij de koploper gekomen. De Alkmaarders profiteerden optimaal van het verlies van de Amsterdammers tegen Willem II en wisten zaterdagavond bij PEC Zwolle met 0-3 te zegevieren.

AZ begon sterk in Zwolle en nadat Dani de Wit al een goede kans gemist had was het na een kwartier wel raak toen Myron Boadu fraai scoorde op aangeven van Oussama Idrissi. Kort voor de rust verdubbelde Idrissi zelf de score met een knap schot. Na de pauze drong PEC Zwolle iets meer aan, maar zoals zo vaak dit seizoen wenste keeper Marco Bizot niet te capituleren. Op aangeven van Boadu besliste Idrissi vervolgens het duel door de bal in de korte hoek te knallen: 0-3.

Door de zege nadert AZ koploper Ajax tot op drie punten. Volgende week zondag staat de wedstrijd AZ-Ajax op het programma al wordt daar pas dinsdag door de gemeente Alkmaar een beslissing over genomen met betrekking tot de veiligheid in het AFAS-Stadion.

PEC Zwolle - AZ 0-3 (0-2)
15. Boadu 0-1
42. Idrissi 0-2
65. Idrissi 0-3

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Clasie, Wuytens, Wijndal (80. Reijnders), Midtsjø, De Wit, Koopmeiners, Stengs (73. Sugawara), Boadu, Idrissi (73. Ouwejan)