WIJDEWORMER - De vrouwen van AZ gaan toch nog met een goed gevoel de winterstop in na een moeizame eerste seizoenshelft. Vrijdagavond wist AZ verrassend genoeg te winnen van de nummer twee in de stand, Fortuna Sittard.


Het was pas de tweede overwinning dit seizoen nadat eerder Telstar was verslagen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam een klein kwartier voor tijd op naam van Floor Spaan die alweer haar zevende treffer van het seizoen maakte. Daarvoor en daarna had AZ het wel lastig tegen de Limburgse vrouwen, maar de topscorer van de Eredivisie, Tessa Wullaert werd goed aan banden gelegd door de hechte AZ-defensie en in de slotfase was het vooral keepster Femke Liefting die ervoor zorgde dat AZ de minieme voorsprong behield: 1-0.

Door de zege komt AZ nu op acht punten en klimt van de elfde naar de negende plaats. Fortuna Sittard ziet door de derde nederlaag van het seizoen de achterstand op koploper FC Twente groter worden met de kans dat Ajax dit weekend nog over de Limburgers heen gaat in de stand.

De competitie in de Eredivisie vrouwen wordt hervat in het weekend van 20 en 21 januari.