WIJDEWORMER - De Noordhollandse derby in het vrouwenvoetbal tussen AZ en Telstar heeft een driepunter opgeleverd voor de gasten. De Witte Leeuwinnen wonnen op het AFAS-trainingscomplex met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.


AZ, alwaar Wouter de Vogel de honneurs als trainer waarnam bij afwezigheid van de zieke Mark de Vries, had op eigen veld wel het initiatief. Dit leverde mogelijkheden op voor Karlijn Woons, die over schoot, en tot tweemaal toe voor spits Floor Spaan. Zij zag eerst keepster Kelly Syeen redden en kopte even later een voorzet van isa Dekker over het doel.

Ook na de rust had AZ het vizier niet op scherp staan bij mogelijkheden voor Romaissa Boukakar (over) en aanvoerster Desiree van Lunteren (naast). Waar AZ het doel niet wist te vinden deed de ploeg van trainer Marelle Worm dat wel bij een uitbraak. Uiteindelijk was het Jannette van Beelen die de bal langs keepster Femke Liefting wist te tikken. Mede dankzij goed keeperswerk van Steen, die ondermeer een poging van Dekker fraai wist te keren, bleef Telstar ook overeind in het slotoffensief van AZ en zo kon Telstar de eerste zege bijschrijven: 0-1.

AZ - Telstar 0-1 (0-0)
65. Van Belen 0-1